Linda fångar ögonblick med sin kameralins

La vida Linda

Jag ska flytta till Black Mecka!

10 Dec , 2015, 09.58 Linda

 

Det ser ut som om jag äntligen hittat boende i New York. I Harlem!

Ända sedan jag fick veta att jag ska spendera ett år i New York har jag försökt hitta boende åt mig. Min praktikplats fixar ingen lägenhet och därför har jag frenetiskt försökt scrolla igenom det gigantiska utbudet av lediga rum på Craigslist. Som tur har jag fått mycket tips och hjälp och det är jag tacksam för.


När jag fick reda på att jag skulle flytta till NY var den första tanken att jag skulle bo på AirBnB tills jag hittade ett permanent boende, men nu verkar det som om jag kommer att kunna hyra ett eget rum ända från början.


Tack vare Wikipedia vet jag det här om Harlem:

  • Harlem grundades år 1658
  • Området brukar kallas för Black Mecka eller Heaven
  • Harlem har fått sitt namn från staden Haarlem i Nederländerna
  • I Harlem är arbetslösheten nästan två gånger högre än i resten av New York
  • Det finns 400 kyrkor i området som är 10 km2

När jag berättar för folk att jag ska flytta är den första frågan nästan alltid: ”Var ska du bo?”. Det känns skönt att äntligen kunna ge ett svar!


Featured-Image31
Mitt nya hem, Heaven! Foto: oldnewyork.tumblr.com

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.