Linda fångar ögonblick med sin kameralins

La vida Linda

Skatter ur arkivet

18 Dec , 2015, 07.59 Linda

 

När man inför en flytt tömmer lägenheten på skräp så hittar man också flera skatter. De senaste dagarna har jag gått igenom alla mina lådor med viktiga papper och i dem har jag hittat allt från gamla matematikprov till kärleksbrev och konstiga inköpslistor.


Det är roligt att spara på den här sortens papper. När man plockar fram dem ett decennium senare fungerar de som en nyckel till ett hemligt rum av minnen. Saker man trodde att man glömt vaknar till liv igen.


3 Saker jag definitivt hade glömt bort om jag inte hade arkiverat bevismaterial:

  • I lågstadiet snickrade jag ihop en bok om mitt sommarlov och min lärare kommenterade boken med en fin lapp. Hon skrev att hon hoppas att jag någon gång får förverkliga min dröm och blir författare.
    ..
  • När jag gick i femman brevväxlande jag med en kille från Österbotten som skrev till mig att han var väldigt sjuk men älskade mig. Han skickade också med ett litet påskägg. Påskägget och breven finns arkiverade i min låda med viktiga papper.
  • I högstadiet kände jag stundvis en oförklarlig ilska som jag försökte teckna ner på olika lappar. Lapparna har jag sparat i en låda som kommer att bli utmärkt forskningsmateriel i en studie om häftiga känslor under puberteten.

Samtidigt som jag går igenom gamla papper och böcker börjar det nu bli dags att säga hejdå till folk. Nu är det bara tio dagar kvar till avfärd.


 

Min tid som grafiker för Studentbladet är förbi, i dag har jag min sista arbetstur på Hufvudstadsbladet och nästa vecka säger jag hejdå på Yle. Det känns lite vemodigt, men jag kommer ju tillbaka!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.