Linda fångar ögonblick med sin kameralins

La vida Linda

En resa bakåt i tiden

1 jan , 2016, 16.39 Linda

 

Efter bara två dagar i New York har jag redan flera gånger blivit förbluffad över hur varierande stadens befolkning är. I går tog vi en lång promenad runt om i staden och efter att vi tagit oss över Brooklyn Bridge hamnade vi i ett halvdött område som heter Vinegar Hill. Vi vandrade norrut tills vi kom till Williamsburg, en stadsdel som sedan andra världskriget befolkats av judiska chassider.

Chassidismen är en ortodox gren av judendomen och i Williamsburg bor det i dag tiotusentals chassider. Varje kvinna som kom emot oss knuffade på en barnvagn och efter en snabb Googling visade det sig att familjerna i området i medeltal får 8 stycken barn. Området var väldigt lugnt men också fattigt och enligt wikipedia blir kvinnorna oftast hemmamammor. Utbildning är också ovanligt.

Det var som om vi åkt bakåt i tiden men när vi plötsligt gick runt ett av gatuhörnen möttes vi än en gång av McDonalds, Dunkin Donuts och stadens höga ljud. Vi var tillbaka i den moderna tidens New York igen.

2016 (9 of 21)
Brooklyn Bridge kändes massiv och var fylld med turister.

2016 (10 of 21)På bron hittade vi några livstips. Be more like Morgan Freeman!

2016 (5 of 21)Vackra New York sett från Brooklyn.

2016 (6 of 21)Jag och den stora bron!  Foto: Dennis Söderholm

2016 (16 of 21)Dennis blev indragen i någon form av gatukonst och fick vifta rumpa inför ett gäng turister.

2016 (14 of 21)
Sedan blev det dags för det stora hoppet och en man slängde sig över hela hopen med folk. Dennis syns i mitten av gruppen.

2016 (13 of 21)Det slutade tyvärr inte så bra och den sista turisten hamnade i kläm. Men han klarade sig bra och fick inga skador. Stämning fick sig däremot en riktig törn och applåderna uteblev.

2016 (3 of 21)I Williamsburg hade tiden stannat. 

2016 (4 of 21)60 % av invånarna i judiska Williamsburg lever under fattigdomsgränsen. Källa: wikipedia.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.