Linda fångar ögonblick med sin kameralins

La vida Linda

Ett vinterdopp för välgörenhet

2 jan , 2016, 14.17 Linda

 

I går deltog Dennis i The Coney Island Polar Bear Plunge och jag åkte med som personlig fotograf. The Polar Bear Plunge är ett välgörenhetsevenemang som går ut på att man tar sig ett dopp i kallt vatten för att stöda ett gott ändamål. Vi hoppade på metron och åkte D-linjen hela vägen förbi Brooklyn till Coney Island. Där möttes vi av tusentals människor som på nyårsdagen valt att simma tillsammans som en inledning på det nya året.

Coney Island är en liten halvö i den bortre ändan av Brooklyn och på nyårsdagen såg området ut som ett sovande sommarparadis. Vid den stora stranden finns en boardwalk, ett nöjesfält och oändliga mängder restauranger och strandbutiker. Kanske lapar jag sol här i sommar, tänkte jag då jag knäppte bilder på de frusna vintersimmarna.

När adrenalinrushen sjunkit tog vi oss tillbaka till centrum. Vi hoppade av metron i Chinatown och vandrade upp till Little Italy. Där satte vi oss på ett café som påstod sig vara Amerikas första espressobar. Enligt wikipedia har Little Italys italienska befolkning sjunkit drastiskt medan Chinatown är den stadsdel som breder ut sig allt mer. Men bredvid oss på caféet satt två kvinnor som jämförde sina guldsmycken och pratade om att besöka sina rötter på Sicilien.


plunge (19 of 23)Det var fullt av människor på Coney Island och många hade klätt ut sig inför det stora doppet.

plunge (23 of 23)Dennis skuttade i och njöt fullt ut. Av någon orsak trivs han i kallt vatten.

plunge (18 of 23)Stämningen var på topp och alla vintersimmare hurrade och skrek bland vågorna.

plunge (17 of 23)Jag agerade fotograf och skobärare.

plunge (22 of 23)Så här ser det ut när Dennis njuter av sin adrenalinkick!

plunge (15 of 23)Han fick certifikat och allt!

plunge (14 of 23)Sedan blev det plötsligt kallt. Men vilken rolig upplevelse det var!

plunge (6 of 23)När vi hoppade av Metron nästa gång var vi i en helt annan del av staden.

plunge (8 of 23)Dennis köpte en påse med körsbär av en rökande försäljare i Chinatown.

plunge (11 of 23)Stadsdelen osade av olika stånd som sålde bland annat fisk och skaldjur. I dag bor det ca 150 000 kineser i Chinatown. 

plunge (4 of 23)Där Chinatown tar slut börjar Little Italy. År 1910 bodde det 10 000 italienare i stadsdelen. I dag består området av några italienska restauranger och butiker som livnär sig på turismen. Av invånarna i Little Italy är det endast ca 8 % som har italienskt ursprung. Det är ungefär lika mycket som i New Yorks övriga områden.

plunge (1 of 23)På café Ferrara drack vi en kopp kaffe medan vi försökte få upp värmen.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.