Linda fångar ögonblick med sin kameralins

La vida Linda

Att läsa en amerikan

14 jan , 2016, 05.49 Linda

 

Under min första tid i New York har jag haft lyckan att få ha sällskap av Dennis och det har varit en fantastisk upplevelse att upptäcka staden tillsammans. I dag var det tyvärr dags för honom att åka hem och nu fortsätter jag äventyret på egen hand. Det känns lite tungt just nu men efter en natts sömn är jag säkert energisk, excited och nyfiken på världen igen.

En kollega till mig frågade i dag om hur jag trivs i USA och jag berättade att jag är jätte nöjd och glad över att vara här men att jag ser fram emot att bli bättre på att läsa amerikaner. Hon bad mig förklara vad jag menade och jag svarade med att berätta att man i Finland faktiskt alltid menar allt det som man säger. Simpelt och bra, eller hur?

Jag har nämligen ännu lite svårt att förstå mig på den amerikanska kulturen och ibland är det inte helt lätt att avgöra vad människor menar och inte menar här borta. Jag har äntligen börjat inse att den klassiska ”How are you”-frasen inte är en riktig fråga och att gåvor är något som hör till vid de flesta tillfällen. En inbjudan kan ofta vara mer av en artighetsfras än ett seriöst förslag och att inte ge dricks är nästan värre än att ta en springnota. Den som vill komma långt ska också se till att alltid vara på sitt bästa humör eller åtminstone låtsas vara det.

Ktown (5 of 8)I går åt jag och Dennis en avskedsmiddag i Koreatown. Det var spännande och roligt men inte särskilt gott. Allting såg väldigt tilltalande ut men smakerna var lite för konstiga för mig. Koreakorven som bestod av grisblod och inälvor blev i varje fall ett minne för livet.

Ktown (6 of 8)Som tur hade vi lyckats beställa in även en god maträtt. Fried dumplings!

Ktown (2 of 8)Dennis analyserar innehållet i min skaldjursblandning.

Ktown (1 of 8)Och hugger i!

Ktown (8 of 8)Koreakorven var spännande men tyvärr inte god. Medan jag åt av korven började Dennis Googla upp vad det var den innehöll. Egentligen ville jag inte veta.

scan2 (1 of 1)
Utsikten från min arbetsplats Scandinavia House är otroligt vacker. På Park Avenue rusar de gula taxibilarna förbi.

scan (1 of 1)Nu är jag ensam i miljonstaden och jag känner mig som världens minsta kryp som tappat bort sig i ett nytt universum. Men som min chef sa ”Nu kommer du i varje fall att få möjlighet till att hitta ditt alldeles egna New York.”

Exhibition (2 of 11)Det här året kommer jag att få arbeta med vår Book Club på Scandinavia House. Nästa vecka ska jag börja läsa den första boken ”The Prophets of Eternal Fjord” av Kim Leine.

Exhibition (9 of 11)I dag hoppade jag på en rundvandring av vårt galleri. Den här vintern ställer vi ut den danska konstnären Vilhelm Hammershøi.

 

Läs också

4 kommentarer

 1. En fasadklättrare skriver:

  På ren finlandssvenska sagt, rent huisiga utsikter för en väggklättrare!

 2. Saga skriver:

  Din blogg är härlig! Åt ni på Her Name is Han i Koreatown? Supermysig restaurang med jättegod mat.

  • Linda skriver:

   Tack Saga, vad glad jag blir! Tyvärr minns jag inte var det var vi åt men jag kommer ändå inte att klara av att gå tillbaka dit. Den mosiga korven med inälvor blev för mycket för min lilla trångsynta mage.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.