Linda fångar ögonblick med sin kameralins

La vida Linda

New York är singlarnas stad

17 feb , 2016, 04.12 Linda

 

Under min korta tid i New York har jag redan hunnit träffa flera personer som alla har lärt mig något nytt. I dag talade jag med tre tjejer som gör sin praktik här i NYC. Två av dem har förhållanden som väntar på dem hemma i Norden och en av dem lever singellivet i New York.

Det sägs att NYC är singlarnas stad och det finns ingen annan storstad som så gjord för singellivet som det stora äpplet. Människorna här satsar allt på karriären och på helgen går de ut och raggar upp varandra på närmaste ölhak. Det finns inte tid för att lära känna varandra på djupet då man är fast på jobbet från åtta på morgonen till tio på kvällen.

Den senaste tiden har jag funderat mycket på vad det är som egentligen gör oss lyckliga. Är det singellivet eller det stadiga förhållandet? Som singel kan man leva i nuet, fullt ut, men i ett förhållande kan man njuta av trygghet och stabilitet. Jag antar att allting har sin tid.

En av mina praktikantkompisar berättade att hon brukar försöka föreställa sig en framtid med en kille efter att de dejtat i några veckor. Om hon inte kan se någon form av framtid efter det tar det slut.

Jag funderade på hennes beskrivning och försökte se hur jag själv ser på saken. Jag kom fram till att då man verkligen förälskar sig har det ändå ingen skillnad hur framtiden ser ut. Man bryr sig inte om att man möjligtvis kunde vara lyckligare någon annanstans. Vad har det för skillnad, då man är kär?

Valentine's (11 of 12)Washington Square Park i all sin prakt. Solen lyser stark och världen är bara allt för vacker just nu.

Valentine's (10 of 12)Det här är Tod och Casey som jag träffade i Washington Square Park. Tod och Casey bara glittrar av glädje! ”Vi letar efter lägenhet och ska precis gå på en till visning här i närheten. Vi bor på Rhode Island men vill flytta till Manhattan. Om vi är lyckliga? Ja! Det är klart!”

Valentine's (5 of 12)På en annan parkbänk träffade jag Amber och Justin. Amber och Justin är från Toronto, Kanada och bevisade för mig att kanadensare är precis så härligt trevliga som det sägs. ”Vi är vana vid kyla, men visst är det kallt. Lycka till så mycket med din blogg! Vi vill gärna kolla upp den sen.”

Valentine's (8 of 12)Härliga Grace spenderade dagen i parken med sin ludiskuffare och en påse nötter. ”Jag matar ekorrarna med cashews och jordnötter. De är tama och sätter sig i min famn. Jag har också hämtat en skål med lite varmt vatten som de kan dricka.”

Valentine's (7 of 12)”De är mjuka, lurviga och fullständigt snälla”, berättade Grace och det slog mig att hon och ekorrarna har mycket gemensamt.

Valentine's (6 of 12)Ekorrarna i Washington Square Park är fina. De påminner mig om ekorrarna på Fölisön i Helsingfors. När jag var barn brukade jag och pappa promenera omkring på ön och mata ekorrarna där. Jag brukade drömma om att ta hem en korre och behålla den som mitt husdjur.

Valentine's (4 of 12)På Stumptown Coffee träffade jag två härliga Asiater medan jag läste min bok och editerade bilder. Vi gick igenom varandras livshistorier och lärde känna varann.

Valentine's (1 of 2)”Jag gillar att träffa nya människor. Jag är från Kalifornien men har bott fyra år i Shanghai. Just nu är jag i New York för att träffa en koreansk vän som kommit på besök. I New York är det lätt att tala med vem som helst, men ibland behöver man lite social skills. Det gör mig glad då jag talar med nya personer som jag träffar ute på stan, eller på ett café. Du är väldigt vacker!” – Tan.

Valentine's (2 of 2)”Jag bor i Taiwan och har semestrat i New York i en vecka. Det var meningen att jag skulle åka hem i dag på morgonen men jag missade mitt flyg. Jag har älskat att vara i New York och har besökt flera karaokebarer i China Town. Jag hade det så roligt att jag glömde bort att jag skulle åka hem. Nu har jag köpt nya flygbiljetter men egentligen vill jag stanna. Jag måste komma tillbaka snart!” – Wei-ling.

Valentine's (1 of 12)På Stumptown sålde de Cold Brew Coffee i vackra flaskor men jag nöjde mig med en vanlig varm kaffe med mjölk.

Valentine's (2 of 12)Det var minst sagt bra stämning på Stumptown Coffee Roasters!

Egentligen har jag bestämt mig för att inte längre lyssna på låtar gör mig lite tung inuti. Men det fungerar inte. De låtarna är ju mina favoriter!

Läs också

15 kommentarer

 1. Folk är så på pyltade se det ser faktiskt ut att vara kall. Hur många grader var det?
  Spännande hur människor är annorlunda där. Det är fascinerande att läsa dina inlägg.

 2. Parktant skriver:

  Det här parkfotografiet tar ju andan ur en, vackert som en tavla.

 3. TIDSTJUVEN skriver:

  Håller med om att det ser ut att vara svinkallt utgående från hur påklädda alla människorna i parken är. Var det faktiskt så kallt som det ser ut?

  Modigt av dig att våga gå fram och prata med så många okända människor! Tänk vilka livsvisdomar du får ta del av. 🙂

  • Linda skriver:

   Det var iskallt! 🙂 Tack så jätte mycket. Så gott som alla som man går fram till här är glada och vill gärna tala med en. Det är härligt!

 4. Ia skriver:

  Ett så fint inlägg igen, Grace är gullig 🙂

 5. emsie skriver:

  Hittade för några dagar sedan hit, och tusen tack för att du skriver din underbara blogg. Jag har ända sedan jag besökte New York i augusti 2012 drömt om att få bo där, en vacker dag.

  I och med att jag studerar har det blivit mer aktuellt och jag funderar på att söka något internship och ta mitt pick och pack och flytta över pölen som skiljer mig och stället jag lämnade mitt hjärta åt. Din blogg gör att drömmen bara växer och lusten blir allt större!

  • Linda skriver:

   Tack så jätte mycket för din kommentar! Vad glad jag blir. Jag tycker absolut du ska flytta hit. Åtminstone för en stund. Att åka i väg har varit ett av mina bästa beslut hittills!

 6. Vilket fint inlägg. Jag tror på att människan är skapt för att vara i gemenskap. Men med samma människa livet ut – inte nödvändigtvis?
  Jag tycker också det är så intressant med kulturella skillnader. Ta till exempel Indien, där är det så vanligt med ”planerade äktenskap” istället för ”love marriage”. Oavsett om man gifter sig så är tanken att man ska vara tillsammans livet ut – det finns ingen tanke på att skilja sig. Men där har man förmodligen inte heller samma tanke om att ”söka lyckan” osv.

  • Linda skriver:

   Tack för din spännande kommentar! Vad roligt att läsa. Jakten på lycka är ett intressant fenomen. Är det möjligt att livet alltid kan bli lite bättre? När ska man ”nöja” sig? När hittar man den ”rätta”?

 7. Filosofen skriver:

  Kanske lyckan ligger i en härlig blandning av alltihopa. Att ständigt hålla ögonen öppna (utom då man sover förstås), och att få dela med sig av sina upplevelser. Kärleken, den finns överallt, och den är starkare än allting annat. Fint att få ta del av dina personliga funderingar och ögonblicksbilder. Ös på!

 8. Maria skriver:

  Härligt inlägg! Och jag drömmer om att få mata ekorrar som klättrar i ens famn <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.