Linda fångar ögonblick med sin kameralins

La vida Linda

First we take Manhattan

29 feb , 2016, 03.54 Linda

 

Det här veckoslutet har varit en underbar smet av fantastiska upplevelser. Jag har gått på Comedy Show, deltagit i en riktig New York brunch, besökt en hemlig bar och knäppt bilder på ett av de vackraste hustaken i hela staden. Vad mer kan man önska sig?

I dag var New York dessutom varmt och soligt. Jag gick runt i min t-skjorta och njöt av den underbara stämningen. Vart jag än vände mig glittrade det i den vackra staden. Jag ser verkligen fram emot våren nu. Det kommer att bli magiskt.

Det här veckoslutet har det blivit mycket stoj men mellan varven har vi också hunnit med lite prat. Och vi har bland annat diskuterat kulturella skillnader mellan européer och amerikaner. Många av de jenkkare som jag träffat på sistone har till exempel bett mig beskriva hur jag själv ser på Amerika och dess invånare. Vilka stereotyper stämmer och vad anser vi om amerikaner hemma i Europa?

Två gånger berättade jag att jag ser den typiska amerikanen som en högljudd men glad person som tar mycket utrymme och oftast är väldigt intresserad av sig själv.

Vad tror ni om det? Hur ser ni själva på amerikaner?

Den stereotypa amerikanen verkar dessutom också vara rätt intresserad av amerikanska stereotyper. Lustigt nog.

1Ryan and Mandy (4 of 231)Det här är underbara Ryan och härliga Mandy. Jag hade glädjen att träffa Ryan på The Grange för några veckor sedan. Han råkade se mig med min kamera och frågade om jag kunde tänka mig att ta profilbilder på honom och hans kompis någon dag. I dag på dagen hittade vi äntligen en passlig tid och drog upp på deras hustak för en rejäl photo shoot. Och vilka vackra bilder jag fick.

wow (1 of 1)Ryan och Mandy är båda skådespelare som väntar på att slå igenom i storstaden. Jag är fullkomligt säker på att de kommer att gå långt, båda två.

Rooftop (1 of 1)

1Ryan and Mandy (59 of 231)Får man vara så här söt? Jag är inte helt säker på det.

Ryan and Mandy (79 of 231)Jag älskar att fotografera människor. Och jag älskar verkligen min kamera!

1Ryan and Mandy (96 of 231)Medan vi höll på att ta bilder fick vi plötsligt besök! Människorna här är så öppna och lustiga.

1Ryan and Mandy (46 of 231)I ett skede kändes det som om jag höll på att fotografera posters för en ny tv serie i New York. Egentligen borde Mandy och Ryan få sin egen tv serie. Den skulle säkert bli en succé!

1Ryan and Mandy (149 of 231)Vinden på hustaket var varm och skön. Jag kan inte förstå att det ännu är februari!

1Ryan and Mandy (171 of 231)Jag älskar skratt. Och det här veckoslutet har varit fullt av skratt! På lördagskvällen blev det mycket härligt skratt då jag och två vänner besökte en hemlig bar i The Lower East Side. Baren var gömd inuti ett konstgalleri och för att komma in måste man be en portvakt öppna dörren. I den bortre väggen av det vita galleriet fanns en liten vitmålad dörr och bakom den gömde sig en mysig och mörk bar med både eldstad och röda sammetssoffor. Det var ett underbart roligt ställe!

När vi kom in i den hemliga baren började plötsligt Leonard Cohens ”First We Take Manhattan” spelas i högtalarna. I den stunden var jag fullkomligt hög på livet och låten kändes otroligt passande. 

IMG_4268När den hemliga baren stängde knäppte jag en bild på New York i nattens mörker. Sedan jag kom till NY har jag aldrig haft orsak att känna mig rädd eller osäker här. Inte ens om nätterna. Det beror säkert mycket på var man rör sig, men än så länge har jag varit fullkomligt trygg.

IMG_4255Det här är Doug! Jag knäppte den här bilden på fredag kväll efter att vi varit på en improviserad Comedy Show tillsammans med några kompisar. Och vilken bra bild det blev! ”Den kommer jag att lägga ut på bloggen!”, hojtade jag medan taxin åkte över Brooklyn Bridge.

Läs också

9 kommentarer

 1. TIDSTJUVEN skriver:

  Med sådär proffsiga och snygga profilbilder kommer Mandy och Ryan helt klart att få jobb. 😉 Och så spännande det låter med en hemlig bar i ett konstgalleri.

  • Linda skriver:

   Oj tack Tidstjuven! Vad snällt av dig att säga så. Den hemliga baren var en succé! Väldigt bra kalaskänsla! 🙂

 2. Fanny skriver:

  Åh Linda, din blogg e så underbar! Blir glad varje gång jag läser 🙂

 3. Imponerad skriver:

  Ja, nu har du verkligen överträffat allt, bättre än det här kan det bara inte bli. Instämmer med Tidstjuven.

 4. Therese skriver:

  Hittade din sida via Ikas blogg och fastnade med en gång. Har lagt till den bland favoriterna och kikar in här varje dag. Älskar New York och ser framemot att få se dina härliga bilder därifrån.

 5. Jennie skriver:

  Jag älskar denna blogg! Dina texter och bilder får mig att sakna NYC så extremt mycket, jag vill bara åka tillbaka och fota och prata med människor precis som du.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.