Linda fångar ögonblick med sin kameralins

La vida Linda

I staden där jag bor

6 apr , 2016, 02.50 Linda

 

I dag frågade min nya kollega om jag trivs i New York. Jag svarade det jag alltid svarar. Att jag älskar den här staden.

Jag berättade för henne att jag besökt New York en gång år 2009 utan att förälska mig. Och jag berättade att det underbaraste med NYC är stadens oändlighet, de otroligt öppna människorna och den härliga känslan av här och nu.

Det sägs att man ska bo tio år i staden innan man blir en New Yorkare men jag måste säga att de här gatorna redan känns som mina. Inte för att jag minns vad de heter eller kan säga vart de leder. Men de är mina.

Om två veckor kommer jag att åka hem till Finland för att sedan åka vidare till Tallinn var jag ska delta i ett seminarium tillsammans med Kulturfondens praktikanter från världen över. Det blir spännande att komma hem igen. Även om det bara är för en kort stund.

Efter några dagar är jag tillbaka bland de oändliga avenyerna i New York. Det är här jag hör hemma just nu.

Den här bilden knäppte jag på Wallstreet en onsdag eftermiddag. Gatorna var packade med folk och jag slog till flera stackars fotgängare med min gigantiska axelväska.

Jag hade nämligen bråttom till en båttaxi som tog mig från södra Manhattan till Red Hook, Brooklyn.

IMG_3918”I’m on a boat” sjöng jag för mig själv tills jag hittade ett par Australiensare som upplyste mig om om Red Hooks historia. Tydligen förstördes området totalt under stormen Sandy år 2012. I dag är Red Hook ett lugnt bostadsområde med en bra sammanhållning. Ja, jag har en gigantisk finne i ansiktet.

bookclub (10 of 36)När solen sken som starkast gick jag på söndagspromenad med min vackra vän Liv som lurade i mig matcha latte. Matcha är en skum grön smörja som görs på teblad. Det är fruktansvärt populärt här och smakar lite som sjögräs. Det var spännande men kanske inte för mig. Men hjärtligt stort tack till Liv som bjöd mig på den gröna iögonfallande drycken!

bookclub (33 of 36)På jobbet har vi haft träff med vår bokklubb och den senaste träffen blev en strålande succé. Vi diskuterade The Other Woman av Therese Bohman och diskussionen blev både livlig och givande. Vilket härligt jobb jag har!

Screen Shot 2016-04-05 at 20.52.43Jag träffade Lasse som gör världens mest inspirerande praktik på arkitekturbyrån BIG. Läs min intervju med Lasse här.

Crossfit (3 of 15)På gymmet har det puschats på som aldrig förr. Här är vackra Lauren B efter att hon genomfört sin Crossfit battle.

Crossfit (8 of 15)Det är roligt att fotografera människor när de tränar. Men i bland lite svårt då de rör på sig så mycket.

Crossfit (9 of 15)Jag fotograferade en person som fotograferade. Finurligt av mig.

IMG_3723Mellan träningspassen blir det i bland lite donuts på jobbet. Vem kan säga nej till så vackra donuts? Inte jag.

Lauren's Party (39 of 50)Ibland bjuds det också på lite bäter kalas. Den här dagen firade vi min kollega som åkte i väg till Californien för att gifta sig! Grattis!

Lauren's Party (19 of 50)Jag var snabb med att knäppa bilder. Kolla så vacker kakan är.

Lauren's Party (26 of 50)Vi åt kaka för hela slanten! Nästan ingenting blev kvar.

Lauren's Party (10 of 50)För att få ner all sockersöt frosting blandade vi med lite jordgubbar. Mums!

IMG_4006Jag har sprungit omkring på stan och tagit snaps både här och där.

Lasse (1 of 39)Körsbärsträden har både blommat och blommat ut.

Lasse (5 of 39)Det här var första gången jag såg körsbärsträden blomma i New York. Vad vackert det var.

IMG_4009I dag när jag åkte hem från centrum sprang jag på min kompis Charlotte. Det visade sig att hon stått i samma proppfulla metrovagn som jag. Hur är det möjligt? Det här staden är för stor för att man ska råka springa på folk! Hon skickade mig den här snappen. Och ja, det är jag.

Screen Shot 2016-04-05 at 20.04.00Under den senaste månaden har jag också klippt i hop en ansökningsvideo till ett ledarskapsseminarium i D.C.. Förra veckan fick jag veta att jag blivit antagen och nu ser jag fram emot att få upptäcka huvudstaden under fem underbara dagar i maj. Den här obekväma bilden är från min obekväma filminspelning i Bryant Park.

IMG_3975En hejdå-selfie! Livet är härligt!

Läs också

En kommentar

  1. Vårenergi skriver:

    Underbart att ha dej tillbaka igen! Vi har verkligen saknat dina bloggar här men nu kommer de tydligen med sprudlande energi och läcker ögonmat. Den som väntar på något gott…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.