Linda fångar ögonblick med sin kameralins

La vida Linda

När knoppar brister

22 apr , 2016, 13.26 Linda

 

Att komma hem har varit en otroligt fin upplevelse för mig. Efter mina dagar i Stockholm tog jag flyget över till Helsingfors och plötsligt var jag hemma i mitt barndomshem.

Det är lätt att uppskatta hemmet när man har varit länge borta och det känns underbart att se gamla bekanta ansikten igen.

Jag har aldrig varit utomlands för en så här lång tid. Men det är så givande. Varför har jag inte alltid gjort så här?
..

Screen Shot 2016-04-22 at 14.54.00I Stockholm blommade körsbärsträden i vackra Kungsträdgården. Att vandra mellan de blommande träden var magiskt.

Resa2 (3 of 3)Knopparna hade slagit ut i blom och var härligt vackra. Men visst gör det ont när knoppar brister. Varför skulle annars våren tveka?

Screen Shot 2016-04-22 at 14.55.13När jag kände doften av de blommade träden tänkte jag på Karin Boyes dikt ”Ja visst gör det ont”. Boye hör till en av de författare som jag hittade redan som barn och hennes diktsamling För trädets skull har följt med mig genom flera livsskeden. Jag minns att min högstadielärare förklarade för mig att dikten ”Ja visst gör det ont” handlar om att växa upp och om att bryta sig ut ur tryggheten.

För visst är det svårt att känna djupet dra och kalla. Svårt att vilja stanna och vilja falla.

 

Resa (65 of 65)
De sista dagarna i Stockholm firades med underbart morgonmål.

Resa (64 of 65)
Och växterna på köksbordet gav en hemtrevlig stämning till hela lägenheten.

Resa (58 of 65)
Till morgonmålsefterrätt blev det turkisk yoghurt med nyrostad hemgjord müsli. Brukar ni också äta morgonmålsefterrätt? Det är världens bästa koncept i världen.

Resa (25 of 65)Att säga hejdå till Stockholm var tufft på många sätt. När jag skulle ta en hejdåbild vid utkiksplatsen på Söder kom nordanvinden på besök. Med sig hade hon århundrates sandstorm.

Resa (20 of 65)
Men vad gör det. Och vilken fin stund det var.

Resa (19 of 65)
Efter vår photoshoot blev det dags för lunch på ljuva Herrmans. Herrmans är den underbara vegetariska buffén som går att besöka på Söder, väldigt nära terminalen.

Resa (18 of 65)
De bjöd på det godaste brödet i världen.

Resa (17 of 65)
Kvällen avslutades på Fotografiska muséet. Det blev ett emotionellt museibesök och jag grät floder till utställningen Ikoner – En utställning om att få finnas. Utställningen handlar om människor med Downs syndrom och var fruktansvärt rörande. Gå och se den!

IMG_4244Nästa morgon tog jag mig till Arlanda för att nappa ett tidigt flyg till Finland. Mamma och pappa kom och hämtade mig från flygfältet och livet kändes lätt och roligt.

Resa (8 of 65)Vi hoppade i bilen och åkte på äventyr. Pappa körde mig till Haga för att hälsa på mormor och farmor.

Resa (4 of 65)Jag skröt om min artikel i tisdagens HBL och pappa skröt om min artikel i tisdagens HBL. Sedan skröt vi tillsammans om hur bra det går för mig i New York. Det kändes roligt att skryta tillsammans.

Resa (3 of 65)Hos mormor hittade jag den här bilden på mig och min syster. Det är lilla jag och min storasyster Ia som poserar i våra Mumin-tröjor. Kometen kommer!

ezgif.com-resize (1)

Vi åkte vidare på äventyr i pappas nya leksak och när vi kom tillbaka till Drumsö stannade vi vid en pizzeria för att hämta lunch. Även där passade han på att berätta om mitt New York liv medan han beställde en Milano-pizza med räkor. Servitören nickade glatt.

Just nu går den här fantastiska låten på repeat. Tack för en fantastisk dag i Helsingfors!

IMG_4265När klockan slog sju blev det dags för mig att lämna Helsingfors och åka över till Tallinn, Estland. Här har jag spenderat de senaste två dagarna för att delta i ett praktikantseminarium med Kulturfondens praktikanter från världen över. Mer om det snart!

Läs också

3 kommentarer

  1. Jack bönstängeln skriver:

    Du är alltid på rätt ställe, var du än är.

  2. Downs syndrom skriver:

    Jag har haft glädjen att få känna en flicka med den sjukdomen, hon blev inte gammal. Men under sitt korta liv spred hon en fantastisk glädje omkring sig. Hon var så äkta och okonstlad. Men att vara förälder är naturligtvis jobbigt. Vi fick bara njuta av hennes goda sidor.

  3. Sviin skriver:

    Godmodiga, goda till mods, välmenande.🤓

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.