Linda fångar ögonblick med sin kameralins

La vida Linda

Mina första dagar på Scandinavia House

7 jan , 2016, 14.46 Linda

 

Jag har nu arbetat tre dagar här i New York och allting känns så nytt och spännande. Den första dagen var jag riktigt nervös men nervositeten lade sig snabbt då jag fick ta av mig jackan och hälsa på personalen. Mina kollegor är så trevliga och de tog emot mig med stora leenden och en grundlig rundvandring av huset på Park Avenue. Efter rundvandringen satte vi oss ner och gick igenom verksamheten och de evenemang och uppgifter som kommer att beröra mig.

En stor del av mina uppgifter kommer att vara att organisera, planera och genomföra evenemang för unga vuxna i New York. Helst med nordisk anknytning. Om någon av er har tips på spännande nordiska designers, företag, restauranger eller artister som befinner sig i staden så får ni gärna tipsa mig. All hjälp kommer att behövas, men vilket fantastiskt år det kommer att bli!

I går efter jobbet gick jag och Dennis till operan för att mingla med kultureliten här i New York. Vi såg Puccinis La Bohème på The Metropolitan Opera och det var en rejäl upplevelse och en av de mäktigaste uppvisningar jag någonsin sett. I ett skede var den gigantiska scenen uppbyggd som en liten by och i den lilla byn kryllade det av människor, små butiker och restauranger. Kulisserna var så stora att de kunde fungera som en verklig by under de dagar som de inte används.

Scanhouse (1 of 1)Scandinavia House ligger i Midtown på Manhattan. Huset byggdes år 2000.

Scanhouse1 (2 of 4)Organisationen har nu fått ett eget Instagramkonto! Ni kan följa oss under namnet @scanhouse.

opera (16 of 16)Redan första dagen hade jag ett eget visitkort. En vän som arbetat inom museiverksamhet i Chicago berättade att visitkort är otroligt viktigt i Jenkkina. ”Jag har aldrig fått så många visitkort som när jag arbetade i USA och till slut tyckte jag det blev riktigt pinsamt att inte kunna ge ett tillbaka”, berättade han och uppmanade mig till att skaffa ett så fort som möjligt.

opera (5 of 16)På väg mot operan knäppte jag bilder på Dennis. Det här fotografiet tycker jag att känns väldigt New York!

opera (7 of 16)The Metropolitan Opera var en fantastik byggnad! 

opera (1 of 16)Under pausen bad vi en kvinna ta en parbild på oss. Dennis var fin i sin fluga. Jag älskar faktiskt flugor.

opera (14 of 16)Plötsligt började alla applådera och vi tittade ner mot restaurangen. Där pågick ett frieri som tydligen fick ett lyckligt slut. Det kändes allt väldigt amerikanskt men jag blev ändå lite rörd.

 

Läs också

6 kommentarer

 1. Bitte skriver:

  Jag gillar jättemycket din blogg! Är själv en sån som inte reser särskilt mycket o om jag reser så helst inom egna landet (Finland). Men jag tycker det är jätteroligt att få ta del av andras upplevelser både ute i världen o här hemma! Du varvar så bra med bilder så man får bra uppfattning om hur det ser ut! Så fortsätt i samma stil o lycka till med jobbet o nya landet!!

 2. Saga skriver:

  Hej Linda,
  Helt kivoga bilder! Håller med att bilden på Dennis utanför operan känns väldigt New York. När ljusen speglar sig i den guli taxibilen och operahuset är uppljust sådär perfekt…

 3. Musse skriver:

  Har aldrig själv varit i NY, annat än på genomresa, och slukar all information om staden. Dennis’ rygg är snygg men vill ha mera av dina fina stadsmiljöer och unika ögonblicksbilder, också från jobbet. Så är det väl, ju bättre man presterar desto högre blir förväntningarna… men allt tas emot med tacksamhet. I väntan på mera, lycka till!

 4. tom skriver:

  Superfina bloggar och foton.
  Fortsätt i samma stil.

 5. Sara skriver:

  Vad roligt att läsa din blogg! Du tar jättefina bilder verkligen. Jag pluggar på yrkeshögskola i Stockholm och funderare starkt på att försöka göra min nästa praktik i New York. Tycker Scandinavia House lät spännande! Undrar hur du sökte till dom och vilka typer av arbetsuppgifter du har fått. Skulle vara jätte tacksam om du orkade svara! 🙂 Du får gärna mejla mig om du vill.// Sara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.