Linda fångar ögonblick med sin kameralins

La vida Linda

Kärleken till Örebro

10 jun , 2017, 07.42 Linda

 

Jag har blivit en mästare på att flytta runt. Och jag älskar det. För den här staden som jag kommit till är så vacker – fylld med vattendrag, kullersten och små caféer.

En stad med puls

Redan under min första helg i Örebro skaffade jag mig min nya cykel, och tillsammans har vi upptäckt den lilla stadens pulserande hjärta.

I mitten av Örebro finns ett stort slott omringat av vatten och den forslande Svartån slingrar sig mellan stadsdelarna som namngivits efter väderstreck.

Livet på Väster

Själv bor jag på Väster. Och jag bor inte hur som helst – jag bor som en prinsessa. Lägenheten jag hyr bara råkade vara inredd med vita spetsgardiner, linnekuddar och kungliga tapeter.

På balkongen avnjuter jag lyxkaffe medan jag spanar ut över min nya stad. Och det nästan skär i hjärtat på mig då jag inser att jag skulle vilja dela just de här balkongstunderna med någon.

Lyckligast lottad

Men allting har sin tid tänker jag. För om det är något jag har lärt mig de senaste åren – så är det att attityd kan göra eller förstöra ett liv.

Och man ska inte älta det man inte har, utan istället till fullo njuta av alla de oändliga lyckor som av någon orsak bara fortsätter trilla in. Var ska det sluta?
..


..

Vad jag älskar med livet i Örebro:
..

1. Mitt hem. Jag är så tacksam till tjejen som gick med på att hyra ut sin lägenhet till mig medan hon gör praktik i Uppsala. Här mår man!
..

2. Jobbet. Att få arbeta på SVT Nyheter Örebro är en fröjd. Vi är ett ungt, engagerat och glatt gäng som alla vill utveckla och växa. Jag har redan hunnit lära mig mycket och jag känner att jag får en självsäkrare nyhetsnäsa för var dag som går. Jag kommer alltid vara tacksam till SVT Örebro för att de tog mig under sina vingar och lärde mig Avid. Och lät mig testa på mina första pass som redaktör.
..

3. Träningen. Min nya box CrossFit Smedjan är ett alldeles underbart gym med fantastiska coacher och medlemmar. Smedjan är dessutom belägen alldeles intill var jag bor och jag har fått en egen tagg så att jag kan komma in precis när jag vill. Vi är ett litet gym med små klasser – och den som lyssnar kan få fantastiska tips från coacherna. Jag känner verkligen att jag utvecklas snabbare än någonsin!
..

4. Tiden. Så fort som jag landade i Örebro steg jag in i en fungerande balans av sömn, ledig tid, jobb, träning, ljudbok på balkongen och mer sömn. Jag känner att jag har vunnit tid sedan jag flyttade hit och jag tar vara på varje sekund.
..

5. Matbutiken. Det är helt otroligt, men jag bor intill världens bästa matbutiker som har allt! Det är sådan lyx! De säljer min favoritdeodorant tillsammans med allt från färska räkor till kosttillskott i världsklass. När jag bodde i Helsingfors var det intill en rutten Alepa och i New York var det en riktig pina att köpa alldaglig mat. I Göteborg hade jag en katastrof-Ica ungefär 15 minuter bort – samma Ica som en gång kallades ”ofräsch” av en vän.
..

6. Stressfri zon. Efter att i ett års tid ha åldrats tillsammans med ljusets hastighet är det äntligen dags för stressfria morgnar nolltolerans och på ångest. Jag har slutat bita på naglarna och minns knappt hur en svettattack känns i armvecken. Visst, jag kan fortfarande känna mig nervös inför att göra nya pass på jobbet – men är naglarna orörda så är det ett tydligt tecken på att jag är lugn och mår bra.
..

Örebro. En stad i Närke med lite på 100 000 invånare. Hur hamnade jag här? Jo, jag ringde redaktion efter redaktion för att fråga om jag fick komma på besök för att få lära mig nytt och fila på mina skillz. Örebro visade sig vara en perfekt matchning.


Lyckligt lottad som jag är hittade jag dessutom en underbar lägenhet bara någon dag efter att jag fått klartecken från redaktionen. Här hänger jag glad som en solstråle på min fina balkong på Väster.

Örebro slott. Ett magnifikt landmärke som ursprungligen uppfördes som en försvarsborg. Rötterna går så långt bak som till mitten av 1300-talet.

Här är lilla jag igen – klätterapan själv. Träningen har blivit en riktig fröjd nu när jag känt att jag haft mer tid. Dessutom bor jag fem minuter från boxen.

Vackra Örebro strax innan staden slog ut i blom. Och nu är vi inne i den ljusaste tiden på året. Gud vad underbart det är med sol som sommar!

På jobbet har jag fått glädjen att fotografera mina duktiga kollegor. Det här är vår reporter Andreas.

Och det här är Jennie som arbetar som programledare och reporter. Hon är ett riktigt glädjepiller. Gå in på Lokala Nyheter Örebro på SVT Play om ni vill höra henne rapportera senaste nytt på mysig skånska.


Själv har jag fått göra mina första arbetspass som redaktör. Jag har också lärt mig Avid och Inews och utvecklat min lilla nyhetsnäsa som numera kan sniffa fram spännande och relevant innehåll kombinerat med välklickade rubriker.

Efter jobbet går jag långa promenader och spanar in vackra villor i olika färger. Hela Örebro är fyllt med dem, och jag tänker att jag gärna skulle ha en egen liten villa någon dag. Som man kunde pyssla om.

Utanför slottet bjuds det på den godaste av pistageglasser. Pistageglass är den enda rätta glassen. Den är dessutom min favoritfärg – grön.


Örebro är en cykelstad och jag kan cykla till jobbet på fem minuter. Jag kan dessutom cykla till gymmet på fem minuter. Och en gång när vi var på afterwork med en kollega, och senare skulle möta upp en annan grupp, visade det sig att de satt på baren som låg bakom hörnet. Visst är det behändigt? Ingen metro, inga spårvagnar, inga halvtimmeshelvetesbussresor. Det är bara att cykla omkring, tassa över gatorna, och njuta.

Vi dricker öl, grillar, vilar i solen och firar med glass. Det blir inte mycket bättre.

Förra helgen (Hör på mig! Helg? Jag har blivit så svensk) deltog jag i mitt gyms crossfittävling som ordnades under hela lördagen. Det var en av de bästa dagarna sedan jag flyttade hit och jag njöt verkligen av samhörigheten och de roliga grenarna. Det var en lång dag, och visst var det tungt både fysiskt och psykiskt. Men jag klarade utamningen – och på natten sov jag bättre än jag gjort sedan jag lämnade mammas mage.

Här knuffar jag slede för brinnande livet. Herredumilde vilken tävling det var. Jag grät, skrek, skrattade och tappade tidsvis både synen och talförmågan. Men vad gör det! Jag är starkare nu och känner det i hela kroppen.

View this post on Instagram

Yesterday's competition made me sweat, scream, laugh, cry, question myself and finally believe in myself. 🌿 It made me feel close to the people around me—and gave me more joy than I could've ever imagined. 🙏🏻 #CrossFit .. We competed from early morning to 4 PM. And when I was crying during my 30 kg Thrusters—and screaming Finnish swear words as I did my Wallballs—I kept trying to remind myself to go into that dark place where there's only pain. I seldom go there, because I've always hated it. But now at least I know it's not dangerous. And it won't kill me—it'll make me stronger. .. This photo was taken in the early AM when we started the competition with some scenic canoeing. Sweden is truly beautiful, and so are my teammates—who cheered me on when I didn't think I had another Thruster in me. Thank you #CrossFitSmedjan. .. The names of the events: Event 1: "Triathlon much?" Event 2: "Benchmark" Event 3: "Unholy deja vú" Event 4: "Frantastic" Event 5: "Unbroken" .. #Crossfitters #smedjan #cf #SummerCompetition Photo: Linus Ahlstrand

A post shared by Linda Haglund (@linda_haglund) on

Här berättar jag lite mer om tävlingen på Instagram. #NeverGiveUp


Örebro har också visat sig vara staden som fått mig att vilja börja läsa igen. Och ingenting gör mig lyckligare – jag har verkligen saknat att få tappa bort mig själv i böckernas värld.
..

Om en och en halv vecka blir det flytt igen, den här gången mot Stockholm. Precis när rötterna börjar lägga sig är det dags att riva upp. Men jag har aldrig tackat nej till ett äventyr.

Medan jag myser i sängen och smider mina framtidsplaner lyssnar jag på Bon Iver. Lyssna ni också vettja!

Läs också

3 kommentarer

  1. Ia skriver:

    Fint att läsa om hur bra du har det!

  2. Anonym skriver:

    Du har alldeles rätt attityd. Sthlm nästa då, spännande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.