Linda fångar ögonblick med sin kameralins

La vida Linda

Livet i Göteborg

29 apr , 2017, 13.49 Linda

 

Det har gått fyra månader sedan jag flyttade till Sverige och jag stortrivs i landet mellanmjölk. Men ingenting med livet här är lagom – och Jante håller jag aktivt på en armlängds avstånd.

Den här våren har jag druckit litervis med kaffe, sovit bort mina stillsamma helger, vandrat mållöst bland gamla trävillor i Haga, tränat mig stark som en oxe och tagit färjan ut till den Göteborgska skärgården.

Och så har jag jobbat med det roligaste jobb jag någonsin kunnat tänka mig. Och vilken vår det har varit!

När jag landade i Göteborg i januari i år var trött som en urtvättad gammal disktrasa. Men nu känner jag mig levande och stark. Och medan jag skriver det här har det blivit dags för mig att lämna Bästkusten bakom mig för en stund.

I sommar kommer jag nämligen få glädjen att jobba i både Örebro och Stockholm.

Kontoret på Hisingen i all sin prakt under en av mina första arbetsdagar i januari. Mycket har hänt sedan dess!

Utsikten från kajen vid SVT. Den här våren har jag bott på andra sidan vattnet, och ibland har jag tagit färjan över till jobbet.

Utsikten från mitt fönster i lägenheten i Masthugget.

Visst är det lustigt hur livet kan förvåna en gång på gång. Vem skulle ha trott att jag skulle hamna här?

I staden där jag bor.


På helgerna har jag haft gott om tid för att sitta i sängen och editera bilder.


Men vissa helger har varit äventyrligare än andra.


Och jag har fått se lite mer av moder Svea.

På vägen till jobbet har jag fångat små solglimtar med kameran.

Och jag har utmanats och fått lära mig nytt så gott som varje dag.

Jag har träffat de finaste människorna här i Göteborg. Här är fina Elsa!

 Och fått besök från både när och fjärran!

New York-prinsessan Cailtin hälsade på i Göteborg och vände upp och ner på mitt liv. Hon såg till att jag fick salt och peppar till mitt kök, joinade ett crossfitgym, och lärde känna nytt folk.

Vi vandrade längs med gatorna i Majorna och jag såg staden med nya ögon.


Jag fick fläta Caitlins vackra, tjocka hår.

Två veckor senare fick jag besök av min kära Vaspelinare som firade världens härligaste påsk med mig här i GBG.


Vi åt gott, flamsade runt och vilade mycket.

Världens finaste påskkärring Veno A fick mig att skratta varje dag!

Of course it hurts when buds are breaking. Why else would springtime wait?🌱 .. Why would all our longing Wallow in a frozen bitter fate? After all, the buds were covered all the winter. What new is it that bursts and folds? 🌸 .. Of course it hurts when buds are breaking, hurts for that which grows-and that which holds. .. Then, when things are worst and nothing's helping Break the tree buds out as in rejoice, then, when no fear holds back any longer, Fall the rain drops down without a noise, .. forget that they were frightened of the new, forget their fear before the flight before, 💧 .. feel as for a second a great safety, resting in a trust that is our core. .. #NotMyWords #KarinBoye #InstaPoetry .. .. The Swedish poet Karin Boye was born in Gothenburg in the year of 1900. Her poem "When buds break" was published in 1935, and encourages us to remember that the best things in life hide behind what we fear the most. .. At the age of 40, Boye was found dead in Alingsås-on the ground by a big rock-having overdosed on sleeping pills.

A post shared by Linda Haglund (@linda_haglund) on

Våren kom till Göteborg!


Nu är det dags för mig att storma in i en ny stad. Önska mig lycka till!

I hörlurarna spelar The War On Drugs och min dunderspellista Gothenburg forever.

 

Läs också

En kommentar

  1. Anonym skriver:

    Tack för din fina blogg och lycka till i din nya stad! Från mellanölslandet intet nytt annat än att här troligtvis kommer att konsumeras mera än en vanlig söndag.
    Vi väntar med intresse på flera rapporter.
    Så ”Glada Vappen” på er allihopa!
    Beundrande Ray C

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.