Linda fångar ögonblick med sin kameralins

La vida Linda

Hög på livet i New York

6 mar , 2016, 20.54 Linda

 

Solen värmer mig i nacken när jag vandrar omkring i East Village. För att känna mig lite extra cool slänger jag på mig mina runda solbrillor. Fåglarna kvittrar och sätter tonen för de livliga gatumusikanter som spelar jazz i det våriga New York vädret. Min puls är hög och det kittlar i magen. Och Jessus Amalia vad jag älskar den känslan. Den där kittliga känslan som betyder att jag är spänd, glad och förväntansfull.

Den här veckan har varit en karusell av utmanande arbetsuppgifter, härligt varma kvällar, vackra solnedgångar och krävande träningspass. Det känns som om jag har hittat nyckeln till en ny del av mig själv som jag tidigare inte ens visste om att fanns. Det känns som om jag knäckt livets nöt. Och svaret på den yttersta frågan om lifvet, universum och allting är inte 42 utan snarare några månader i New York. 

Det är lustigt hur människan fungerar. Och det är lustigt hur tiden går. Den nya delen av mitt vardagliga liv har mycket att göra med inställning och attityd. Jag försöker att varken längta framåt eller bakåt i tiden. Jag försöker vara närvarande här och nu. Carpe Diem! Jag förstår om det låter aningen snuskigt, men klichéer blir klichéer av en orsak.
.

Harligt (29 of 39)Det här är Corinne. Corinne är från Helsingfors och har kommit till New York för att arbeta med performance. Corinne är en mästare på att öppna prosecco flaskor. Vi tog ett glas på en restaurang i SOHO och servitören lyckades inte få upp flaskan. Corinne tog saken i egna händer, vred korken hit och dit och berättade att hon efter några år i Frankrike lärt sig ett och annat om bubbliga drycker.

Harligt (30 of 39)På den här bilden ser hon aningen seriös ut men egentligen är hon den spralligaste av brudar. Jag och Corinne gick i samma högstadium i Helsingfors men har aldrig egentligen lärt känna varandra. Bara några få dagar innan jag flyttade till New York sprang jag på henne i en klädbutik vid Skillnaden. Jag berättade om min kommande flytt och hon berättade att också hon var på väg till den stora staden. Vilket härligt sammanträffande!

Harligt (26 of 39)Corinne knäppte en bild på mig och påpekade att hon tyckte att jag såg så mycket lyckligare ut nu än vad jag gjorde när vi sågs i Helsingfors. ”Du verkar mindre stressad nu”, sade hon. Och det är ju sant.

Harligt (14 of 39)Stället vi hamnade på hade världens vackraste bartender i världen. ”Får jag ta bilder på dig när du arbetar?”, frågade jag.

Harligt (17 of 39)”Klart det”, svarade bartendern och fortsatte med att blanda drinkar.

Harligt (18 of 39)”Du är otroligt vacker!”, utbrast jag och bartendern svarade att han arbetar deltid som modell. Och det är ju klart han gör det.

Harligt (22 of 39)Gud vilken bra stämning det var på det här stället! Jag och Corinne talade om allt möjligt och i ett skede sade Corinne att jag blivit så amerikansk. Det kan hända att det hade att göra med att jag slängde i väg komplimanger hit och dit. Jag kan bara inte sluta!

2016-03-05 16.00.35
Vi såg till att skicka snaps!

Harligt (24 of 39)Restaurangen var vacker. Jag kan inte minnas vad stället hette, men det gör ingenting. Nästa vecka hittar vi ett nytt ställe.

LinaWolff (3 of 8)Och så lite jobb. I början av veckan hade vi besök av den underbara författaren Lina Wolff på Scandinavia House. 

LinaWolff (6 of 6)Det var härligt att höra Lina berätta om sitt författarskap. Efteråt hade jag glädjen att få äta middag tillsammans med Lina, den härliga moderatorn Maria Marqvard och min chef.

LinaWolff (7 of 8)Tänk att det här är en del av mitt jobb! Att delta i litteraturevenemang och ta bilder! Jackpot!

Harligt (9 of 39)På lördag eftermiddag blev det promenad och iskaffe på ett café som heter Happy Bones.

Harligt (11 of 39)Jag gillar Happy Bones! Bra fiilis.

Harligt (8 of 39)Det här är Ryan. Ryan bor i Nolita, North of Little Italy, och tycker om iskaffe och bagels med Nova lax. Vad är Nova lax? Ja, det undrade jag också. Tydligen är det en benämning på lax som kommer från Nova Scotia.

2016-03-05 17.36.00
Så här såg det ut när jag desperat försökte knäppa några roliga bilder.

Harligt (6 of 39)Mitt i allt kaffedrickande och bildknäppande blev vi plötsligt avbrutna av ett gäng grönklädda typer som valt att fira St. Patrick’s Day hela dagen. St. Patrick’s Day äger egentligen inte rum förrän om någon vecka men i New York hör det tydligen till att inleda festligheterna i god tid. Och det är helt rätt.

Harligt (5 of 39)Härligt folk! Nu ser jag fram emot att fira riktiga St. Patrick’s Day.

2016-03-04 17.53.19På fredag kväll hade jag den underbara möjligheten att få följa med till FN på ett afterwork evenemang. Det var fantastiskt roligt. Vi drack öl, minglade och jag kände att jag var i mitt esse. Hela kvällen log jag och jag kände mig hög på livet. När vi senare på kvällen köade för att lämna byggnaden kom en kille fram till mig och frågade om vi kände varann i och med att jag stod där och log så stort. ”Nä”, svarade jag. ”Det gör vi knappast. Det här är bara hur jag ser ut”. (Bild av Charlotte, tagen på vägen till FN:s huvudkontor)

2016-03-04 23.16.49
Efteråt gick vi på öl till en bar i närheten av Brooklyn Bridge. Och där står jag. Fylld av extas.

Harligt (38 of 39)På torsdag kväll gick jag till mitt gym för att se en crossfit battle. En crossfit battle går ut på att två personer tävlar i vem som kan genomföra en workout snabbare. Det var härlig stämning och evenemanget lockade en stor publik. På torsdag ska jag gå och titta igen!

Harligt (34 of 39)En workout kan bestå av allt från hopprep till armhävningar och tyngdlyftning.

Harligt (35 of 39)Kom i håg, You are what you share!

Läs också

9 kommentarer

 1. Cindy skriver:

  Känner igen mig så mycket i vad du säger från min egen tid i stan. That’s what the city does to ya! 🙂

  • Linda skriver:

   Tack för din kommentar! Vad härligt! Om du har några NYC tips så tar jag gärna emot alltihop 🙂

 2. Erfaren Mor skriver:

  Attityden är A och O. Det är tillåtet att inleda festligheterna i god tid. Det är faktiskt också tillåtet att ”ta ut glädjen i förskott”. Hellre glad i onödan än först ledsen och orolig och sedan ledsen igen, eller möjligtvis glad om allt går väl. Den positivare ekvationen rymmer åtminstone hälften glädje! Och eftersom vi tänker positivt blir det nog glädje + glädje.

 3. Therese skriver:

  Underbara bilder! Och ja, bartendern var grymt snygg ;):)
  Kram

 4. Glad mokare skriver:

  Intressant det där med ärligt menade komplimanger. Kunde inte låta bli att säja åt en flygvärdinna nyligen att hon var så fantastiskt stilig, det var hon faktiskt, men i finska öron låter det ju helt vansinnigt. Och idag då jag steg upp ur bassängen och hojtade ”you were great!” åt vår vattengymnastiktränare hade ena bröstet hoppat ut över bikinin! Moka. Och ändå ångrar jag ingenting. Så fortsätt du bar att slänga iväg komplimanger hit och dit!

 5. ERFAREN MOR skriver:

  Ja, tänk, så här snusförnuftiga var vi aldrig hemma mitt i alla bekymmer och ängslor. Smittade av utlandsglädje eller är det bara våren?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.