Linda fångar ögonblick med sin kameralins

La vida Linda

6 saker jag oroat mig för i onödan

4 Dec , 2015, 09.43 Linda

 

Vad kommer hända när jag flyttar bort?

De senaste dagarna har jag funderat väldigt mycket på vad som kommer att hända när jag flyttar. Det är svårt att föreställa sig hur livet kommer att se ut om en månad och det är spännande men samtidigt gör det mig orolig.

Jag har aldrig tidigare bott utomlands mer än några veckor och nu ska jag vara borta i ett helt år. Vad kommer att hända? Kommer det att bli bra? Vad ska jag göra när jag kommer hem?

Jag har alltid varit en person som när det vill sig kan vara riktigt duktig på det här med oro. Kanske kommer det från min mammas sida. I bland brukar jag tänka att om jag studerat all den tid som jag använt på att bita på naglarna och oroa mig så hade jag redan haft två magisteravhandlingar i bagaget.

 

6 saker som jag oroat mig för alldeles i onödan:

 

1. I dagis oroade jag mig för att jag på pysseltimmen av misstag limmat jultomtens skägg i nacken i stället för i ansiktet. Jag var rädd för att dagistanten skulle bli arg och kunde inte sova.

 

2. I lågstadiet oroade jag mig för att jag inte hade tillräckligt många micmac/miss sixty byxor.

 

3. I högstadiet oroade jag mig för att jag inte kunde hitta en pojkvän som jag tyckte om.

 

4. I gymnasiet oroade jag mig för mina studentskrivningar. För att vara lite extra effektiv oroade jag mig mer än jag läste.

 

5. Efter gymnasiet oroade jag mig hela sommaren för att jag inte skulle få en studieplats. Jag glömde nästan bort att det var sommar. Så orolig var jag!

 

6. De första studieåren oroade jag mig väldigt intensivt för arbetslivet och framtiden. ”Det finns ju inga jobb för humanister”.

 

Allt det som jag oroat mig för att ordnat sig. Julgubben har sitt skägg i nacken men är lycklig och glad för det.

Kanske är det dags att sluta använda dyrbar tid till att oroa sig, sätta i gång med avhandlingen och bara njuta av allt det spännande som händer?

Nu vet jag i varje fall vad jag kan göra när jag kommer hem.

bae (4 of 10)Bilden är från en vacker höstdag som var fullkomligt fri från oro.
Foto: Dennis Söderholm

 

Läs också

En kommentar

  1. Anu Ö skriver:

    Haha, skrattade massor åt jultomtens skägg:D

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.