Linda fångar ögonblick med sin kameralins

La vida Linda

”Du och jag kan bli vänner!”

10 feb , 2016, 03.07 Linda

 

Jag sitter på The Grange med min dator och går igenom dagens bilder. Den här dagen har jag träffat så många spännande människor. New York myllrar av dem. Flödet tar aldrig slut.

Jag talade med en man som berättade att han kommit till USA för sju år sedan. Han var från London men sade att Nashville blivit hans nya hem.

”Jag vill stanna här. Jag har ansökt om medborgarskap, men går det inte igenom måste jag åka tillbaka under våren. Jag har inte varit i Europa på fem år.”

Den här staden är fylld av människor som vallfärdat till NYC. Nästan ingen av de jag möter är födda här.

De frågar mig hur länge jag ska stanna och jag svarar att min praktik varar i ett år.

”Ett år? Det är en bra början, men bara en början. Vill du stanna?”

Fettis (12 of 12)Fettisdag! Fastlagstidag! Semledagen! Vilket kalas det blev på jobbet i dag då min chef traskade in med två påsar bulle. Jag fick grädde ända in i näsborren!

Fettis (11 of 12)I dag har vi firat och gottat oss. Semlorna innehöll mumsigt god mandelmassa och var köpta på FIKA här i New York.

Fettis (5 of 12)Jag försökte ta stämningsfyllda bilder på mina kollegor medan de åt bulle. Jag tycker jag lyckades ganska bra!

FIKA (1 of 1) copyDet här är Hans och Jola som arbetar på FIKA alldeles intill mitt jobb. I morgon kväll kommer vi att besöka FIKA:s chokladfabrik tillsammans med Scandinavia House för att lära oss mer om hur de tillverkar sina praliner. Vi kommer också att få smaka på några godbitar. Evenemanget är ett av de projekt som jag arbetat med sedan jag kom till NYC. I januari höll vi en öltasting i Brooklyn och nu är det dags för chokladäventyr.

Tim (4 of 9)Det här är Tim. Tim arbetar också på Scandinavia House och trots att han är amerikan talar han flytande svenska. Tim har studerat och arbetat i Uppsala och har nästan ingen brytning. ”Finlandssvenska är väldigt lätt att förstå. Mycket tydligare än skånska.”

Vid metrostationen bredvid mitt jobb träffade jag Kyle. Vi blev vänner och han uppmanade mig till att komma och hälsa på honom igen. ”Jag kommer att arbeta här hela våren. Kom förbi någon dag!”.

När Kyles kompisar såg att han blev fotograferad ville de också vara med. ”Ta bilder på oss!”, ropade killarna och viftade till mig från husväggen.

Många glada ansikten har kommit emot mig på stan i dag. Det gör mig riktigt varm inombords att titta på den här bilden.

En man med sin barnvagn steg plötsligt ut ur myllret av människor.

Man vet aldrig var kameran hittar sitt fokus på nästa bild.

Det här är Mike B. Jag sprang på honom på metrostationen vid Bryant Park och frågade honom vem blommorna var till. Han berättade att de var till hans fru. ”Vi har varit tillsammans i sexton år. Jag köpte dem utan någon särskild orsak. Jag tycker inte att det behöver vara Valentine’s eller så. Jag ska åka och träffa henne nu, men ta mitt nummer. Du och jag kan bli vänner!”

När jag åkte hemåt log jag stort för mig själv. Det här staden gör mig lycklig.

Läs också

9 kommentarer

 1. Emelie skriver:

  Vad härligt, ett riktigt må bra-inlägg! Och vilka fantastiska bilder!

 2. Soldat Mandel 97:an skriver:

  Helt hisnande bilder, bullarna ser så delikata ut att man blir mätt redan av att titta på dem. De är så vackert fotograferade att det skulle kännas syndigt att hugga tänderna i dem. En smaksak är förstås fyllningen, mandelmassa eller hallonsylt? Din boss är nog en pärla.

 3. Maria skriver:

  Vilket härligt inlägg och fina bilder. För att inte tala om spännande möten! 🙂

 4. Algen skriver:

  Den här personen Tim som du fotograferade ser så underbart mänsklig och god ut! Gläd dej, njut och samla på dej fina minnen. Din kameralins fångar det vackra som finns omkring oss hela tiden, som alla inte hinner se. Tack för att du visar det.

 5. Eric skriver:

  Besök gärna Johnny Maestro Way på Staten Island och tag foton. Hälsningar SF

 6. Ååh, vilka fina bilder och superintressant att läsa om dina spännande möten! Woow, dig ska jag börja följa. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.