Linda fångar ögonblick med sin kameralins

La vida Linda

Söndagsfunderingar från NYC

7 feb , 2016, 22.33 Linda

 

Min första rejäla utekväll i New York är över och för att återhämta mig har jag använt lördagen till att sova ett halvt dygn i sträck.

Det här veckoslutet har jag lärt mig att allting i den här staden verkar och ser mycket bättre ut än vad det egentligen är. Hemma är det precis tvärtom. Där skryter man inte, man är tyst om det som man har och så hoppas man i stället på att människorna runt omkring en på egen hand ska luska ut vilken bra typ man är.

I New York känns det emellanåt som om det är rent skryt hela vägen. När jag besökte en bar på fredagen märkte jag till exempel att det är vanligt att man i förbifarten berättar hur mycket pengar man tjänade år 2015, öppet talar om sin egendom och fullt medvetet ger intrycket av att livet är jäkligt mycket bättre än vad det är i verkligheten.

Jag talade om det här med en kille som jag träffade i en bar i East Village och jag frågade honom hur det egentligen fungerar. ”Varför skryter människor så mycket? Man måste ju bli fast för det ganska snabbt?”

Han svarade att det är en form av entrapment som utövas av de flesta singlar i NYC. När det går upp för offret att allting inte är så bra som det verkade till en början är personen redan involverad och då är det för sent att ta sig ut.

En intressant iakttagelse!

Det här är Maddie. Hon arbetar som barista på Manhattanville, caféet på andra sidan gatan. Jag berättade för henne att jag är ny i staden och hon gav mig sitt nummer. Den här staden är verkligen fylld av härligt och öppet folk.


”Jag gillar verkligen att arbeta här”, berättade Maddie och tillredde en liten espresso. ”Stämningen är öppen och människorna är trevliga”.

Den här suddiga ölbilden är från min fredagskväll. Visst var det roligt med fest men nu ska det bli skönt med strukturerad vardag igen. Den senaste veckan har jag börjat med crossfit och fast det är helskotas tungt och gör att jag får ont i hela kroppen så gillar jag det. Jag har skaffat medlemskap vid en underbar ”box” och trivs framförallt med människorna där.

Mitt crossfitcenter ligger alldeles intill mitt jobb och gör att jag snabbt kan svänga förbi där på mornarna. Den senaste veckan har jag haft så mycket mer energi och jag tror att det är för att jag tränat. Mer sådant!

Utrymmena är vackra och städade och tränarna är tuffa och roliga. Varje morgon börjar vi timmen med att presentera oss själva och berätta något roligt och udda. En dag skulle vi nämna en konstig maträtt som vi tycker om och jag svarade att jag brukar äta inlagd burkfisk på somrarna.  

Crossfit är tungt men roligt. Det bästa är att vi är så små grupper och att man får tillräckligt med hjälp med de olika övningarna.

I dag har jag också varit i matbutiken för att fylla på kylskåpet. I och med att jag arbetar i Midtown har jag definitivt inte råd med att äta lunch på stan. Varje dag packar jag med mig en fyllig sallad tillsammans med frukt, joghurt och lite nötter och bär. 

I butiken hittade jag en burk med fettfri fetaost. Hur kan fetaost vara fettfri? Vad innehåller den egentligen?

Sedan jag kom till New York har jag testat alla salladsdressingar som innehåller orden sesame, soy och ginger. Hemma i Finland brukade jag äta en dressing med samma ingredienser och jag saknar den med hela min smaklök. Hittills har jag inte hittat något som kommer ens nära. Har ni tips?

På vägen hem gick min dumma matkasse sönder. Som tur lyckades jag rädda min fettfria fetaost från att rulla ner för 72nd Street.

Det kan hända att jag åt det här i dag. Och det kan hända att bären och chokladsåsen var det godaste i hela portionen. Det kan faktiskt hända att jag beställer en burk med endast chokladsås nästa gång. 

Hemma håller min roomie Anna på med att förbereda marinerade chicken wings inför kvällens Super Bowl. Super Bowl är ju väldigt stort här men jag har inte riktigt koll. Någon form av idrottsevenemang? Tydligen är det reklamerna som är det bästa med hela sändningen. 

Jag berättade för Maddie att jag är ny i staden och hon berättade att hon också bor alldeles intill Manhattanville. Maddie är cool.

Läs också

13 kommentarer

 1. Dena S skriver:

  När jag scrollar ner längs ditt inlägg hoppas jag att bilderna och texten inte ska ta slut. Jag blir verkligen fast i bildberättelsen, och vill ha mera och mera. Samtidigt vill man komma till det spännande slutet, men det betyder också att historien är slut för denna gång. Allt gott har väl sitt slut. I väntat på nästa inlägg! Jätteroligt att följa med dina äventyr!

 2. Grodan skriver:

  Jag känner så fullkomligt igen dina reflextioner, de känns som egna. Kanske det är det som gör det så lustfyllt att läsa din blogg. Glädjande att du lyckas hålla fötterna stadigt på jorden medan du samtidigt förmedlar dina egna personliga insikter och upplevelser. Det är just det som behövs här i den här förbaiskade februaridimman.

 3. TH skriver:

  Det där är USA i ett nötskal tbh..

 4. Anu Ö skriver:

  Crossfit! Du din cooling!

 5. Elsa skriver:

  Nej, vem vill väl äta lunch på stan när butikerna ar fulla av färska frukter, bär och ost. Till ett mycket rimligare pris, än att äta ute. Dessutom är det ganska roligt att i egen takt gå i butiker och upptäcka vad som finns på hyllorna och fundera över varifrån allt kommit. Nästan som en upptäcktsresa.

 6. ”äta inlagd burkfisk på somrarna”?? Det är väl i inte surströmming? Det om något torde ha slagit rekord i konstig maträtt. Eller någon annan sort?

 7. Michael skriver:

  Hej hej!

  I am the manager of Manhattanville Coffee.

  Maddie shared your blog with me. I’m so happy you featured her! Is it okay if I post your pictures of Maddie on our Instagram? I would love to tag you in it too!

  If so, please email me at michael@manhattanvilleny.com and I hope you come back to visit us! 🙂

  Tak,
  Michael

  • Michael skriver:

   *tack – – Swedish is still new to me! hehe.. I studied briefly in Göteborg in 2012!

  • Linda skriver:

   Hi Michael and thank you for checking out my blog! That made me really happy!

   Feel free to use the pictures in any way you want! Just mention my name, Linda Haglund, or my Instagram @linons.

   And I’ll definitely come back to your coffee shop! I live across the street on Edgecombe and just love your place!
   Have a great weekend and I hope to meet you soon so we can practice that Swedish!

   P.S. Gothenburg is so lovely!

   Linda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.