Linda fångar ögonblick med sin kameralins

La vida Linda

”Ta tag i det som gör dig rädd och osäker!”

2 feb , 2016, 04.38 Linda

 

Det här är Liv Elinor. Liv är en 24-årig designer från Danmark som bor i New York var hon praktiserar på Hello Monday, en digital design agentur. Liv har skapat ända sedan hon var barn och det kreativa skapandet är en stor del av henne.

”Redan när jag var liten älskade jag att rita. En dag sa jag till min pappa att jag ville bli konstnär. Min pappa, som själv är konstnär och skulptör var aningen skeptisk och påpekade att livet som konstnär kan vara en svår väg att gå. Men jag insisterade och några år senare fick jag min första Macbook och började utforska Adobe Creative Suite. Det visade sig bli början på en otrolig resa”

”Jag har varit i New York i sex månader nu och jag har redan lärt mig så mycket och träffat så många intressanta människor. Min praktikplats har involverat mig i flera olika sorters projekt och ända sedan dag ett har jag haft möjlighet att tänka kreativt, illustrera och delta i presentationer. Jag är så glad för att jag har fått den här möjligheten. Det är en otroligt givande upplevelse.” 

För ett och ett halvt år sedan råkade Hello Monday hitta Livs portfolio på webben. De skickade i väg en tweet till henne och Liv som sökte efter en praktikplats nappade direkt. Att flytta till USA var ändå ett större projekt än väntat och flyttlasset gick först ett år efter att Liv fått nys om praktiken.

”Jag ville spara pengar och avsluta mina studier innan jag åkte i väg. The American-Scandinavian Foundation hjälpte mig med min visumprocess och allting fungerade smidigt när jag väl bestämt mig för att flytta. Det var definitivt värt att vänta en stund och nu har ett halvår gått av min ett år långa praktik.”

Till de som funderar på att praktisera utomlands hälsar Liv att det definitivt lönar sig att ta tag i saken:

”Om du råkar få chansen att göra en praktik i USA, ta den! Det är verkligen en investering i framtiden och om du känner dig rädd och osäker finns det ännu större orsak till att ta tag i saken. Otroliga saker händer när vi utmanar oss själva och stiger ut ur vår trygghetszon” 
..

Liv (31 of 67)Hello Monday har ett spännande kontor i Tribeca på Manhattan. Företaget är från Danmark och har också ett kontor i Köpenhamn.

Liv (21 of 67)Vid Livs skrivbord finns alla färger nära till hands. Kreativiteten kan ju slå till när som helst!

Liv (19 of 67)Jag bad Liv rita en liten I<3NY lapp i sitt häfte. Den blev en blanding av lila och grönt.

Liv (25 of 67)Liv berättade att en av de bästa upplevelserna med hennes vistelse i New York har varit att ta del av all den inspiration som går att hitta i staden. ”Det har förändrat mig och utvecklat mig som person”.

Liv (13 of 67)Vid Livs skrivbord finns en dinosaurie som håller henne sällskap.

Liv (9 of 67)Det var en riktig glädje att besöka Hello Monday. Liv bjöd mig på Cold Brew Coffee med mysiga randiga sugrör.

Liv (8 of 67)Hela kontoret hade en vacker aura och i köket fanns det snack drawers med allt möjligt gott.

Liv (30 of 67)I mitten av kontoret gick det också att ta sig ett avslappnande spel med de här härliga grabbarna.

Liv (34 of 67)Det var en vacker dag och vintersolen lyste upp den vita lokalen.

Liv (32 of 67)På väggen hängde lite dansk inspiration. Mjölk, smör och ost!

Liv (42 of 67)Nere vid havet var solen ännu starkare och ljuset rev till i ögonen.

Liv (7 of 67)Tribeca är ett vackert område i sydvästra New York. Men även här samlas soporna på gatan.

Liv (37 of 67)”Chansa, ställ frågor och ta en sak i sänder! Du kan inte planera allting men det ordnar sig nog”, tipsade Liv när jag frågade henne om hur man ska gå till väga för att hitta en härlig praktikplats. Och hon har ju alldeles rätt.

Läs också

4 kommentarer

 1. Torperskan skriver:

  Du tycks nog ha rationaliserat ditt handlande bättre än mången annan, hinner med en massa och ändå ha tankarna flygande. Det är ett mål att leva efter, i alla väder. Fortsätt med det!

 2. Paavo skriver:

  Jag är visserligen inte finlandssvenk, men Yce och Sviin tipsade mej om din blogg och vi uppskattar dina fantastiska fotografier, från en stad som börjar ännu mera välbekant än då jag bodde där själv.

 3. Säker i det osäkra skriver:

  Det intressanta är inte alltid vad vi vet (tåkigt), det finns så mycket mera spännande i det vi inte ännu vet. För det får vi utforska, alltså den spännande framtiden är vår.

 4. Stjärnhimlen skriver:

  Stjärnhimlen kan bli osedd i en stad som aldrig sover, men den finns där i alla fall såsom den har funnits i långa tider, vårt arv från den tid som faktiskt ännu finns. Nuet, framtiden och det förgågna är ett.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.