Linda fångar ögonblick med sin kameralins

La vida Linda

Det bubblar under ytan

1 feb , 2016, 04.34 Linda

 

Mitt hjärta börjar slå när jag går igenom mina fotografier från det här veckoslutet. Jag älskar att ta bilder. Jag älskar att fånga ögonblick med min kamera. Jag älskar att träffa nya människor och föreviga dem med min kameralins.

Det här veckoslutet i New York har vibrerat av liv och spännande berättelser. Jag får rysningar när jag tänker på den mängd människor som bor i den här staden. Vi traskar förbi varandra i en rasande takt och när solen slår till från rätt vinkel kan jag för en kort stund se världen stanna upp.

Jag vet inte vad det är det som gör oss människor lyckliga. Är det trygghet eller utmaningar? Säkerhet eller chansningar? Mår jag bättre av att planera och organisera eller borde jag följa de impulsiva ryck som gror under den samlade ytan?

Den bästa känslan jag vet är den som bubblar fram efter att jag utmanat mig själv och lyckats. När jag talar inför en stor grupp människor, tar ett perfekt fotografi, skriver en text som jag är stolt över eller självsäkert närmar mig en främling, händer det någonting i mitt bröst. Och fy jävlar vad skönt det känns.

Liv (65 of 67)
Det här veckoslutet har jag vandrat runt i nya stadsdelar i New York. De tar aldrig slut. Staden är oändlig och djungeln fortsätter så långt som ögat kan nå.

Liv (64 of 67)Jag har ännu inte prövat på att cykla i New York. På vissa av stadens gator finns det ordentliga cykelvägar och om man väljer rätt rutt kan det säkert vara en rolig och spännande upplevelse. Men det lönar sig att ha hjälm!

Liv (1 of 67)Det här är Vibe och Sean. De drar en skandinavisk sing along på Scandinavia House en gång per månad. Och vilken härlig combo de är!

Liv (5 of 67)På lördag kväll åt jag middag tillsammans med 11 nordiska praktikanter här i New York. Vi träffades på en restaurang som heter Lucky Cat och åt ramen och dumplings tillsammans. Det är en glädje att umgås med andra praktikanter här i New York och alla har en så spännande historia. Flera i gänget arbetar på konsulaten eller för FN och andra av oss har hittat praktikplatser vid nordiska företag och organisationer.

Liv (6 of 67)Det blev knepigt när vi fick notan och skulle dela upp betalningen. Till slut visade det sig att restaurangen hade tagit betalt för för många maträtter och att vi därför inte lyckades samla ihop den rätta summan. Det är så enkelt att dela notan hemma i norden. Varför kan man inte göra samma sak i den övriga världen? De har ju samma kassamaskiner här?

Liv (58 of 67)I dag har jag vandrat runt i Tribeca som är ett bostadsområde i sydvästra Manhattan.

Screen Shot 2016-01-31 at 19.31.08Tribeca var ett alldeles nytt område för mig men jag trivdes som fisken i vattnet.

Liv (45 of 67)Det här är Liv! Hon är från Danmark och gör också en arbetspraktik i New York. Liv är fylld av liv!

Liv (46 of 67)Tribeca är packat med spännande arkitektur och jag vände kameran hit och dit för att få bilder på de vackra byggnaderna.

Liv (44 of 67)Vi gick ner till havet och solen var bländande och varm. Våren i New York kommer att bli en alldeles egen upplevelse.

Liv (50 of 67)I Washington Square Park spelades det musik i varje hörn.

Liv (49 of 67)Den här mannen visste vad han gjorde.

Liv (57 of 67)I ett annat hörn av parken fanns ett konstverk av färgad sand.

Liv (56 of 67)Den här staden är fylld av intryck och man vet aldrig vad som väntar vid nästa tvärgata.

Liv (52 of 67)En kille hade tagit med sig ett piano till parken.

Liv (54 of 67)Han spelade med inlevelse och lyckades locka till sig en ordentlig publik.

Liv (61 of 67)Vi gick till Moleskine och tittade på häften. Liv berättade att vad som helst kan hända i den här världen. Hon berättade bland annat att hennes lillebror blivit en TV-succé i Japan då ett japanskt filmteam fått för sig att följa med honom och hans kompis medan de reste runt i landet. Filmteamet gjorde några avsnitt om deras resa och följde också med dem till Danmark. 20 miljoner personer bänkade sig framför TV:n för att följa med äventyret.

Liv (60 of 67)Det här är något som jag definitivt behöver i mitt liv.

Liv (59 of 67)Jag köpte en kalender för år 2016. I min kalender kommer jag att samla mitt år i New York och kanske kan den bli ett minne för livet.

Liv (63 of 67)Liv tog fram sitt häfte och berättade att det finns två sorters människor här i världen. De som ser den lilla ritningen utan att se något speciellt och de som ser en orm som precis svalt en elefant. Liv är en stor anhängare av boken Le Petit Prince. Om ni spanar in bilden noggrant kan ni se att hennes adress är The World, Earth, Universe.

Liv (67 of 67)När det började skymma tog jag mig mot Midtown för att hitta ett mysigt café. Vid ett övergångsställe stannade en bil som var fylld med kalasigt folk. De rullade ner sina fönster och bad mig ta bilder på dem.

Liv (66 of 67)”Vi älskar dig!”, ropade de och körde i väg längs med 5th Avenue.

 

Läs också

12 kommentarer

 1. Det är roligt att få följa med runt om i NYC på dina strövtåg. Just så här bör en blogg om Big Apple vara!

  Du skrev ”när solen slår till från rätt vinkel kan jag för en kort stund se världen stanna upp” vilket gjorde att jag kom att tänka på en bild som jag tog i staden 4 th July 2010, Independence Day. Vi var på väg för att titta på det stora fyrverkeriet vid Hudson floden och solen stod lågt på kvällen. Gatorna närmast var tömda på bilar och vi vandrade alla rakt in solen. Det var en känsla som om det var en film vi medverkade i.

  https://www.flickr.com/photos/8114206@N07/24379349049/in/album-72157633678208508/lightbox/

  • Linda skriver:

   Tack, vad glad jag blir av din kommentar! Nu känner jag mig riktigt stolt. Och wow, det där fotografiet fångar precis den känslan som jag försökte beskriva med ord. Otroligt!

 2. Yce skriver:

  Men hur i all sin dar axlar man ut ett piano så där ex tempore? Redan att få ut roskisarna är en utmaning. Här får vi se att allting är rätt så relativt, men bara rätt så.

 3. Bitte skriver:

  Verkligen härligt att få se bilder av staden från alla håll o kanter!! Skrev en gång tidigare om att jag inte reser just alls, men så här är bästa sättet att se världen för mej!!
  En fråga: Är vädret där verkligen så ombytligt från dag till dag som man kan läsa i tidningarna här hemma? En dag på minus o så nästa med minst +10 ?
  I så fall får man väl vara beredd på olika mängt kläder dagligen?!

  • Linda skriver:

   Hej Bitte! Vad roligt att du följer med. Vädret här är verkligen väldigt ombytligt och varierar från dag till dag. Men jag har ändå nästan alltid samma sortens kläder. I bland tar jag bort halsduken och i bland sätter jag på mig två halsdukar.

 4. Fanny skriver:

  Åh det låter som om du verkligen lever livet där borta! Njut!
  Jag har en fråga; hur fick du tag på en sådan fantastisk praktikplats i New York? Jag är själv studerande i Helsingfors, och drömmer om att flytta dit…

  • Linda skriver:

   Undersök den bransch som du vill göra din praktik inom och börja skriva mail till alla möjliga företag! Kör hårt så ordnar det sig nog.

 5. Fanny skriver:

  Åh det låter som om du verkligen lever livet där borta! Njut!
  Jag har en fråga; hur fick du tag på en sådan fantastisk praktikplats i New York? Jag är själv studerande från Helsingfors, och drömmer om en liknande möjlighet… kram

  • Linda skriver:

   Hej Fanny! Det finns flera praktikplatser att söka i USA och om du är från Norden så kan ASF hjälpa dig med din visumprocess. Kolla in den här sajten http://www.amscan.org/ för att lära dig mer. Beroende på vad du studerar så kan du också söka praktik till konsulaten här i New York. De byter nämligen praktikanter var sjätte månad. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.