Linda fångar ögonblick med sin kameralins

La vida Linda

Lyckligt lottad i New York

30 jan , 2016, 05.19 Linda

 

Vardagen här i New York är så mycket mer spännande än vardagen hemma. Varför har jag inte alltid levt så här? När jag går längs med de långa avenyerna känner jag stadens puls. Under asfalten bultar den rytmiska tågtrafiken.

Det känns som om min livssyn har ändrat väldigt mycket sedan jag kom hit och för en vecka sedan lovade jag mig själv att njuta av varenda dag som jag får spendera i den här staden. Det löftet har hittills visat sig vara väldigt enkelt att hålla.

I går gick vår nordiska öltasting av stapeln i Greenpoint i Brooklyn och det var ett fruktansvärt trevligt evenemang. Vi smakade på fem olika nordiska öl samtidigt som en ölimportör berättade om de olika bryggeriernas bakgrund och uppkomst.

Det sjuka är att allt det här verkligen är en del av mitt jobb. Livet i New York är en sådan lottovinst att jag själv knappt kan tro det.

Men det är konstigt hur svårt det är att förutspå känslor i bland. Medan jag planerade min flytt till NYC funderade jag ofta på hur den här tiden skulle påverka mig. Det senaste året var jag så lycklig där hemma att jag aldrig hann längta bort. Till slut kom jag ändå fram till att man väldigt sällan hör talas om människor som ångrar att de åkt utomlands. Det är aldrig fel att pröva på något nytt.

De flesta av oss ångrar väl de saker som vi inte gjorde.

tuuletar (3 of 11)Den här tiden på året är det perfekt ljus när jag går hem från jobbet. I horisonten skymtar det oändliga flödet av skyskrapor.

tuuletar (5 of 11)Låt mig presentera världens härligaste finska folk hop band Tuuletar! De besökte Scandinavia House på torsdag kväll och uppträdde med en konsert i vårt auditorium. Det var en riktig glädje att träffa de här fantastiska brudarna. Just nu reser de runt i USA och spelar in sin nya skiva.

tuuletar (7 of 11)Vi steg ut på Park Avenue och när biltrafiken stannade upp gick jag ut på gatan och knäppte några bilder. Kolla vilken livsglädje de utstrålar!

Beer Tasting (11 of 12)När jag var klar med bilderna tog jag metron ut till Brooklyn för att ställa i ordning inför vår öltasting. Tastingen hölls på Budin som är en alldeles härlig nordisk bar här i New York. Vår öltasting var slutsåld och kvällen blev en succé.

Beer Tasting (1 of 12)Ölimportören Bob berättade för oss om de olika bryggerierna. Vi smakade bland annat på öl från Mikkeller och Nøgne Ø.

Beer Tasting (3 of 12)Till öltastingen hörde en öl som var bryggd med avocado och chili. Jag kommer aldrig att dricka finsk Koff igen.

Beer Tasting (2 of 12)Allting fungerade smidigt och efter tastingen satte vi oss ner vid borden och lärde känna varandra. Vad mer kan man önska sig? Det var så roligt!

baren (8 of 8)Nästa dag väntade en ny jobbdag på Scandinavia House. Så här ser mitt skrivbord ut. Heja Finland!

library (1 of 1)På Scandinavia House har vi också ett eget bibliotek. Kom förbi någon gång om ni vill läsa ”The Norwegian Invasion of England in 1066”.

baren (5 of 8)I New York samlas soporna i högar på gatorna. Jag vet inte riktigt varför. Kanske har det visat sig vara ett fungerande system?

baren (7 of 8)Trafiken lyser upp när solen går ner. Gatorna blir aldrig tysta och under asfalten pulserar tunnelbanan dygnet runt.

baren (3 of 8)Just nu sitter jag i en bar här i Harlem som heter The Grange och här ser ni min bartender Mike. Varför är alla så vänliga i den här staden?

baren (2 of 8)The Grange ligger alldeles intill var jag bor och det är lätt att trivas här. Stadens barer och caféer bygger nästan alla på välfungerande koncept. The Grange har satsat på utmärkt kundservice och organisk mat. Glad fredag!

Läs också

7 kommentarer

 1. Anu skriver:

  Åh Linus, ser så härligt ut! Sitter o uppdaterar din blogg konstant<3

 2. Barfota-Kalle skriver:

  Hälsa Mike att han har vackert hår, och en otroligt snygg LIPPIS eller heter det måhända keps?
  Fotografierna får det faktiskt att bulta under fötterna.

 3. Kaisa skriver:

  ”Living with my camera”-bloggens Camilla tipsade om din blogg. Jag är koukussa 🙂

 4. Saga skriver:

  Finfina bilder Linda! Man ser hur du verkligen dricker in och njuuuuuter av vardagen. Som min syster brukar säga, Experiencing New York is a series of happy accidents.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.