Linda fångar ögonblick med sin kameralins

La vida Linda

Lugnet efter stormen

27 jan , 2016, 05.17 Linda

 

I New York har livet återgått till det normala. Redan på söndag tittade solen fram och i går började snön långsamt att smälta. Varje dag traskar jag genom slasket och på mina skor syns skarpa vita ränder från gatornas salt. Alla man träffar vill berätta sin överlevnadshistoria och jag inleder mina email med ”I hope you had a nice blizzard”.

Mitt varmvatten har varit avstängt i tre dagar men i går kväll återvände värmen till den vänstra kranen av vår lavoar. Och vilken glädje det var!

På jobbet är det fullt upp med evenemang och i dag har vi haft vår första bokträff för i år. På torsdag är det nordisk ölprovning.

Jag är glad just nu för jag känner att jag lever i nuet på ett helt annat sätt än jag gjort tidigare. Den här hösten handlade mycket om att arbeta för det kommande året och den senaste tiden har jag grubblat över framtiden.

Men plötsligt blev framtiden ett blankt pappersark och nu kan allting hända. Jag vet inte när jag skulle levt i så spännande tider.

sno (1 of 6)Utanför min ytterdörr ligger bilarna insnöade och det skottas hit och dit. På onsdag klockan 13 finsk tid kan ni höra mig berätta min egen blizzardhistoria i Radio X3M. Missa inte!

sno (5 of 6)På söndag eftermiddag åt jag ramen för första gången. Det var väldigt gott och ett välfungerande koncept. Har ni testat? Här säljs det överallt.

sno (4 of 6)Solen gassar och snön smälter bort. Den här bilden är tagen i Greenpoint som jag besökte under söndag eftermiddag.

Budin (1 of 1)I Greenpoint tittade jag in hos Babak som arbetar på café Budin. På torsdag kväll ordnar vi en nordisk öltasting där.

Budin2 (1 of 1)Det blir kalaskul med tasting! Öl som bryggts med chili och avocado står på menyn.

sno (6 of 6)Budin är världens mysigaste café i världen. Namnet Budin betyder butik på isländska.

sno (8 of 8)På måndagskvällen ordnades en knitting workshop på jobbet. Jag har inte hakat på än men det ser rätt lockande ut.

sno (5 of 8)Den här bilden är från gårdagens evenemang. En högläsning av pjäsen White Baby. 

Innan jag stänger datorlocket vill jag ännu berätta att jag fick mitt social security card på posten i dag. Nu kan jag öppna amerikanskt bankkonto och abonnemang. Det är värt ett fyrfaldigt hurra!

Läs också

7 kommentarer

 1. Wilhelm Öhman skriver:

  Om ni inte har ölmärket Einstök så borde ni försöka få tag på det! En otroligt god isländsk craft beer! Speciellt deras white Ale med en apelsin skiva i! Finns i USA vet jag 🙂

  • Linda skriver:

   Det låter ju som ett självklart val! Har vi inte med den i den här tastingen måste vi se till att plocka in den på nästa! 🙂 Tack för tipset Wille!

 2. Loppan skriver:

  Livet är för kort,
  för att grubblas bort.
  Håll hårt
  i din kamera
  för vi vill ha mera.

 3. tom skriver:

  Fina bilder av snöstormens verkningar i ny. Bra reportage i
  X3m programmet idag kl 13.00.
  Hoppas din kamera ännu är hel
  Efter alla dina äventyr i storstaden.
  Bmw mc

 4. Eva skriver:

  Det var kiva att höra Dig på radio X3M. Bra reportage.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.