Linda fångar ögonblick med sin kameralins

La vida Linda

New York har stannat upp

24 jan , 2016, 01.55 Linda

 

I går kväll började snön falla i New York. Den första snön lade sig stillsamt mot asfalten och dämpade ljuden från den högljudda fredagskvällen. Vi tog en runda på stan och trots att det var kallt kändes ovädret långt borta.

Medan jag steg ut ur en taxi på Malcolm X Bulevard ropade chauffören några varnande ord: ”Kom ihåg att staden stänger vid midnatt!”

Det kändes otroligt då, men taxichauffören fick faktiskt nästan rätt. I dag på dagen gick staden i lås och nu har bussarna slutat gå, restaurangerna är stängda och människorna uppmanas till att hålla sig inomhus.

Trots det har jag varit på äventyr hela dagen.

snow (3 of 29)Snön har fallit konstant det senaste dygnet. I centrum arbetar plogarna med att ta bort snön men det största problemet är att det inte finns någonstans att föra snöhögarna.

New Yorks guvernör Andrew Cuomo har hållit invånarna uppdaterade via Twitter.

snow (10 of 29)Vart jag än vände mig virvlade den vita massan in sig i min mössa och halsduk. Klockan två på lördagen stängdes gatorna i New York och all privat biltrafik förbjöds.

snow (12 of 29)I Midtown hade snön lagt sig över skyskraporna som ett vitt skört skynke. Varje gång jag knäppte en bild var jag rädd för att min kamera skulle ta stryk. Snön smalt på linsen och jag försökte försiktigt putsa den med en liten servett.

snow (9 of 29)Jag var på väg mot jobbet då vinden tog tag i mig utanför metrostationen. Snön kröp djupt in i mina skor som inte ens nära på är gjorda för den här sortens väder.

snow (11 of 29)Jag halkade in mot underjorden var jag sökte skydd och putsade min kamera. Det var tomt och stilla överallt och New York kändes fullkomligt ödelagt.

snow (24 of 29)Väl framme på Scandinavia House fick jag ta del av den härliga föreställningen ”Fauna and me” av den svenska dansgruppen Minna Krook Dans. Det var inte särskilt många som tagit sig ut i ovädret för att komma till Scan House men det gjorde bara föreställningen mer intim och trevlig.

snow (1 of 1)-2Föreställningen handlade om människor och djur. ”Vad är det engelska ordet för noshörning?”, frågade en av dansarna innan föreställningen skulle börja. ”Nose Angle!”, svarade Minna Krook.

snow (1 of 1)
När vi var klara på Scandinavia House fortsatte jag min färd genom den vita djungeln av skyskrapor. Jag lade märke till att människorna som jag mötte var ännu pratgladare än vanligt. De flesta hälsade på varanda och såg till att alla hade det bra.

snow (13 of 29)På Park Avenue hade en buss kört fast. Några timmar senare stängde staden av all busstrafik.

snow (4 of 29)Jag var rädd för att metron skulle sluta gå innan jag kom hem och sprang mot min metrostation vid Bryant Park. Där stod en man som berättade att han alldeles nyss anlänt från Miami. ”Går metron ännu?”, frågade jag och han svarade att de sista tågen går 14:30. Jag tittade på klockan och rusade ner för den hala trappan. Klockan var 14:18.

snow (15 of 29)När jag kommit tillbaka till Harlem fortsatte jag med att samla på mig mat i butiken. Det var jag inte ensam om och affären var packad med hysteriska människor. Det verkar som om allting kommer att vara stängt här i morgon. 

snow (16 of 29)Den här gången plockade jag med mig thaimat och torkad frukt.

snow (1 of 29)I morgon ska jag ge mig ut på nya äventyr i det förtrollande vinterlandskapet.

I hörlurarna spelar Vance Joy.

 

Läs också

16 kommentarer

 1. Wilhelm Öhman skriver:

  Så jäkla häftigt! Känns lite absurt att ni där borta har mer snö än på vikingarnas ö! Allt har smält bort och det är +5 :/! Ha det toppen!

  • Linda skriver:

   Har är så fint just nu! Solen och det är en ny dag. Jag ska genast ta mig ut och fortsätta upptäcka. Njut av Island och hoppas vi ses snart 🙂

 2. Melli skriver:

  Vilket roligt ”reportage” direkt från plats! 🙂
  Måste kännas speciellt då en stad blir satt i viloläge, önskar lite man sku kunna skippa jobbet också här hemma vissa dagar i snöyran eller sibirisk köld.

  • Linda skriver:

   Tack Melli! Det har varit alldeles tokigt här men nu har snöfallet lagt sig och jag ska gå ut och se vad stormen lämnat kvar. Ha en härlig söndag och hoppas den sibiriska kölden drar åt, ja.., Sibirien!

 3. Cindy skriver:

  Det är verkligen sjukt hur hela samhället stänger ner där borta bara för att det kommer snö. Minns när jag jobbade som au pair i NY 09-10 och skulle ut och gå med familjens hund i snön. Min värdfamilj tyckte jag var helt tokig!

  • Linda skriver:

   Ja, det är ju lite så. Men sällan har jag varit med om ett så häftigt snöfall. Au pair i NYC låter kul! 😉

 4. Tidstjuven skriver:

  Mycket intressant! Häftiga bilder 🙂

 5. Maria skriver:

  Måste vara lite spännande att vara där 🙂 Har ni haft nåt strömavbrott?

  • Linda skriver:

   Hej Maria! Ja, här är jätte spännande. Själv har jag inte haft strömavbrott men det kommer inget varmvatten.. Jobbigt!

 6. Ängsvalla skriver:

  Tack för intressant inlägg! Måste kännas konstigt då den annars livliga staden blir tyst och stilla. Hoppas snöovädret lugnat sig 😊

 7. Hanna skriver:

  Det låter nog lustigt att en så stor stad lamslås av snö och stannar upp totalt! Låter nästan lite som ett u-landsproblem du beskriver! TUR att man inte bokat in en semesterresa till NYC just nu! 😜
  Men jättekiva blogg! Fortsätt i samma stil!

  • Linda skriver:

   Jag vet! Visst är det konstigt. De är bara inte förberedda på samma sätt som vi. Ett stort problem här är trottoarerna och snöskottningen. Ingen sköter helheten och alla skottar hit och det. Till slut blir det väldigt svårt att ta sig runt. 🙂 Tack Hanna!

 8. Kitty skriver:

  Säkert en annorlunda upplevelse! Tack för fina och intressanta bilder å text.
  /Kitty

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.