Linda fångar ögonblick med sin kameralins

La vida Linda

Snöstormen kommer i natt

23 jan , 2016, 02.08 Linda

 

Just nu talar alla om en sak i New York och det är den kommande snöstormen. Tydligen kan det snöa alldeles hiskeliga mängder här och i natt klockan fem kommer himlavalvet att öppna sina luckor och täcka staden i ett tjockt lager av orörd pudersnö.

Förra året råkade New York ut för en liknande snöstorm och den gången stängdes hela staden och metron slutade gå. Gatorna var avspärrade och människorna levde på burkmat inne i sina små lyor. Vi får se vad som händer i år. Det är allt väldigt spännande.

Flera kollegor har poängterat att den kommande snön knappast kommer att vara något speciellt för mig i och med att jag är från Finland. Och kanske har de rätt.

I går talade jag med en Sydafrikan som berättade att han sett snö för första gången när han kom till New York för två år sedan. ”Hur kändes det? Var du fascinerad?”, frågade jag.

Nä, svarade han. Inte speciellt. Snön hade varit vattning och färgats svart av stadens avgaser.

murica (1 of 7)Världen är ljusare än vad den var för bara några dagar sedan. Visst är det lustigt hur vi upplever vår omgivning?

MinnaKrook (1 of 5)Det här härliga gänget heter Minna Krook Dans och ska uppträda på Scandinavia House i morgon. Jag ska åka dit (om metron går) för att ta bilder på deras uppvisning. Det visade sig att Minna Krook (mitten) var från Finland och att hennes kollegor hade bott i Finland och/eller hade en finsk mormor. Så kan det gå på Scan House.

murica (7 of 7)I dag shoppade jag burkmat inför den stora snöstormen. Det här kändes väldigt ’Murica och fick följa med hem.

murica (5 of 7)Butikerna är fyllda med så konstiga grejer. Här har vi en klassisk matlåda med minipretzels och ostdipp. Det kändes också väldigt ’Murica och fick följa med hem.

murica (6 of 7)Här ser vi rediga Jenkki grönsaker tillredda på klassiskt amerikanskt vis. Här drog jag ändå min gräns och de friterade bönorna fick tyvärr inte följa med hem.

murica (4 of 7)I bland när jag har tråkigt på metron brukar jag hänga över folks axlar och kolla in deras mobilspel eller sms. Fult men underhållande.

murica (3 of 7)Nu ska jag och min roommate Anna gå ut på bar här i Harlem! Önska oss en härlig och galen kväll.

 

 

Läs också

En kommentar

  1. Friterad böna skriver:

    Vi väntar med spänning, öppnar sig himlavalvet för att täcka in staden med pudersnö? Kommer bra ihåg förra årets snöstorm och, ja vi log ju lite i mjugg här åt hjälplösheten overthere, vi stolta nordbor som klarar alla väder. Skall bli spännande att se rykande färska bilder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.