Linda fångar ögonblick med sin kameralins

La vida Linda

Visumprocessen är en djungel

8 Dec , 2015, 06.30 Linda

 

Genast när jag fick veta att jag fått en praktikplats i New York satte jag i gång min visumprocess för att få möjlighet att stanna i landet i ett år. Det här var i oktober och pappersarbetet verkar aldrig ta slut. Som tur har jag fått otroligt mycket hjälp från The American-Scandinavian Foundation som stöder nordiska praktikanter i USA.

Visumprocessen ser olika ut beroende på vilken form av visum man söker och själv har jag sökt ett visum för praktikanter. Så gott som alla som ansöker om visum till USA intervjuas på Ambassaden. Det är tidskrävande och lite knepigt.

Men det kommer allt att vara värt det, för snart är jag framme i The City of Dreams! Och vet ni vad? Det verkar som om jag äntligen har hittat boende!

flytt (9 of 14)Buhu vad det är jobbigt med alla avgifter och blanketter.
Foto: Dennis Söderholm

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.