Linda fångar ögonblick med sin kameralins

La vida Linda

I alla drömmars stad

23 feb , 2016, 02.53 Linda

 

New York doftar vår och dagarna rusar förbi fortare än tidigare. Vädret har gjort en totalomvändning och solen värmer hela dagen fram till klockan fem. När jag går hem från jobbet inser jag att jag är på väg att bli en del av den här staden. Jag har hittat en vardag och en rytm och jag älskar det.

Det här veckoslutet har bjudit på många härliga skratt som fått det att krampa i magen på mig. Under en utekväll blev jag bland annat retad för att vara en tokig finländare som badar bastu naken med sin familj. För att förklara att nakenhet inte behöver vara en så stor grej försökte jag berätta om Georgsgatans simhall i Helsingfors. Historien om nakensimhallen var inte allt för övertygande och lockade bara till mer skratt.

Vad tror ni? Är finländare mer bekväma i sin nakna hud än andra nationaliteter?

Själv känner jag att nakenhet inte behöver vara en så stor sak och jag är oftast rätt så bekväm.

Men jag måste säga att jag känner mig allmänt bekväm med allting just nu. Livet, tillvaron och vardagen. Jag är till freds med mig själv. Jag har sällan levt så stressfritt som jag gör i dag. Det är skönt och det gör mig lycklig.

monday (19 of 19)Det här är Adrian. Jag träffade Adrian i Bryant Park och han berättade för mig om sitt liv i New York. ”Min familj är från Puerto Rico men jag föddes här i NYC. Jag arbetar som fotograf och fotograferar bröllop och salsa dansare. Du borde absolut ta en kurs i salsa! Vad som gör mig lycklig? Kärlek. Om jag varit kär någon gång? Nej, det har jag inte. Inte än.”

 

monday (18 of 19)”Här får du en koffeinfri kaffe!”, hojtade den härliga killen i kiosken intill.

 

monday (17 of 19)Det växer grejer i parkerna. Det betyder väl att det är vår, eller hur?

 

monday (8 of 19)På en riktigt New York-aktig trappa hittade jag en man som satt och läste sin bok. ”Får jag fotografera dig?” frågade jag. ”Förstås!”, svarade Jack. Jack berättade att han var från Ohio men att han bott i New York i tre år. ”Jag vill bli skådespelare och använder dagarna till att springa på auditions. Det blir tufft i bland men det får mig verkligen att stiga upp ur sängen. Varje morgon.”

 

monday (15 of 19)Livet i New York kan vara tungt. Här är det hård konkurrens om det mesta!

 

monday (14 of 19)Men det är vackert, så vem bryr sig?

 

monday (6 of 19)På lördag ordnade vi ett intressant symposium på Scandinavia House. Dagen bestod av flera föreläsningar kring olika konstnärer.

 

monday (7 of 19)Efteråt höll vi en paneldiskussion med hela gänget och jag fotograferade kalaset. Jag älskar att fotografering ingår i mina arbetsuppgifter. Jag hoppas alla mina framtida jobb kommer att innehålla någon form av foto och bildhantering.

 

monday (5 of 19)Jag fick också ta bilder av en lunch som ordnades i huset. Skål för det!

 

monday (2 of 19)Tidigare under veckan fick jag besök från Finland av härliga Emilia som är i New York för en arkitekturkurs. Vi åt sliders. Och drack öl.

 

monday (4 of 19)Emilia var nöjd med sina miniburgare och jag var nöjd med Emilia. Emilia är härlig!

 

monday (9 of 19)På vägen hem från jobbet plåtade jag runt omkring mig. Den här staden är så snabb i svängarna. Och vi är alla förundrade. Vart är vi på väg?

 

monday (13 of 19)”Tre kvällar i veckan arbetar jag som bartender här bakom hörnet. Kom förbi på en pint någon gång”, berättade Jack.

IMG_3498Pint? Det låter kara-aktigt! Om ni har tråkigt kan ni följa mig på Snapchat under namnet Linons.

 

Den här sången får mig att drömma om alla äventyr som väntar bakom hörnet. Livet känns mer spännande för varje dag som går.

Läs också

8 kommentarer

 1. Ingela skriver:

  Jag älskar dina New York-inlägg! Det var så här jag vill uppleva staden när jag åkte dit som au pair för många år sedan. Min upplevelse blev en helt annan, en som fortfarande ger mig mardrömmar, över trettio år senare. Tack för att jag får uppleva NY på ett helt nytt sätt via dig!

  • Linda skriver:

   Herredumilde, vad hände dig i New York? Ha det bra och hälsningar från NY!

   • Ingela skriver:

    Otrevlig familj, slavarbete mer än klockan runt varje dag och ingen tid att bekanta mig med stan, sömnsvårigheter etc.
    Inget man som 19-åring hade väntat sig att få uppleva i drömmarnas stad. Men skinn på näsan fick jag, så inget ont som inte för något gott med sig. 🙂

 2. Kugge skriver:

  Åh din blogg gör mig så glad! Hur länge stannar du i New York?

 3. Maria skriver:

  Det är så skojigt numera att titta på filmer inspelade i NY. Igår tex. kände jag igen stryklodshuset och andra vyer som du fotograferat och presenterat. Det blir så bekant, nästan som om man varit där själv. Bilderna är av högsta klass men din förklarande text är också värdefull. Väntar med spänning på nästa sats!

 4. Saga skriver:

  Jag är uppvuxen i USA och är amerikansk medborgare. I USA finns mycket som är på tok och galet, det vet alla. Men det gläder mig att du upptäcker allt det roliga och inspirerande som finns. Inte minst de varma och öppna människorna som du hittar! Själv har jag alltid tycket att New Yorkers är bland de trevligaste i hela landet.

 5. Murgröna skriver:

  De där gröna grejerna som du hittade i parken ser ut att vara murgröna. Sådana har vi här i Finland i krukor inne, den är också populär bla på begravningsplatser, men nu är det för kallt. Själv har jag en i köket. Vitsigt att den växer där i parken mitt bland alla skyskrapor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.